Syrisk mand fik asyl under falsk navn – nu er han tiltalt for at have dræbt sin forsvundne ekskone

Politiet

En syrisk mand er tiltalt for at have dræbt sin forsvundne ekskone. Manden nægter at have slået hende ihjel.

 

Inden den 34-årige syriske kvinde Hediga Morad forsvandt sporløst i oktober 2015, blev hun separeret fra sin syriske mand, der også er far til hendes to børn. Men separationen var ikke efter den 41-årige mands ønske.

 

Fredag afgiver han forklaring i Retten i Nykøbing Falster. Han er tiltalt for at have slået Hediga Morad ihjel, selv om liget aldrig er fundet.

 

Gennem en tolk fortæller han om forholdet til sin ekskone, som han har kendt, siden de var helt små. De blev gift i 2001. I november 2014 sendte Hediga Morad en begæring om separation.

 

– Det var rigtigt skidt. Man står der og ved intet om, hvorfor hun vil skilles. Lige pludselig forsvinder din kone og siger, at hun vil skilles, siger den tiltalte eksmand.

 

Manden, der i dag er varetægtsfængslet, har et stort gråt og sort skæg, og han er i retten iklædt en sort skjorte. Han nægter at have slået Hediga Morad ihjel.

 

Hun boede på flere forskellige krisecentre med børnene og levede ifølge hende selv i et voldeligt forhold med manden, som hun også anmeldte for dødstrusler.

 

I 2008 rejste manden fra Aleppo i Syrien til Italien, og senere kom konen og børnene med.

 

Men da manden blev arbejdsløs, rejste de i sommeren 2014 til Danmark.

 

Her fik de asyl, men under falske navne.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

– Jeg havde fået at vide, at hvis jeg gjorde sådan, så kunne jeg få opholdstilladelse, forklarer den tiltalte.

 

Da de kom til Danmark, havde de tilsyneladende et turbulent forhold. For selv om Hediga Morad flyttede på krisecenter, bliver der i retten også fremlagt sms-beskeder, hvor hun i juni 2015 skriver, at hun altid vil elske ham.

 

– Selvfølgelig er der problemer, men jeg forsøger altid at få hende til at komme tilbage, siger manden.

 

Ifølge anklager Anne Marie Fink følte Hediga Morad sig skygget af sin mand, efter at hun flyttede fra krisecentret. Men det nægter han at have gjort.

 

Han skal desuden have holdt et af børnene skjult for moren i ni dage i august 2015. Han afviser dog, at han tog datteren med sig for at holde hende væk fra moren.

 

Anklageren brugte fredag omkring tre timer på at spørge ind til mandens forklaring, men blev ikke færdig. Han skal derfor fortsætte sin forklaring onsdag i næste uge.

 

Læs også
Irakisk migrant dræbte sin samleverske, fordi hun sagde, at han ikke havde hår på brystet

Retssagen forventes afsluttet sidst i januar.

 

/ritzau/

 

http://denkorteavis.dk/2015/mor-til-to-blev-efterlyst-nu-er-hun-dod-og-en-mand-er-sigtet/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…