Folk i dette kvarter har også fået nok – de har hyret et privat vagtværn

Google Maps

Mange borger oplever, at politiet ikke er i stand til at beskytte dem godt nok.

 

Derfor har borgerne i omkring 50 områder oprettet en slags private vagtværn. Her går borgerne rundt i gaderne. Men i modsætning til for eksempel Natteravnene er flere vagtværn indstillet på at foretage civile anholdelser. Det siger de til TV2.

 

Men nu har andre beboere taget et helt nyt skridt.

 

i Søllerød nord for København er man gået sammen om at betale et vagtværn for at have vagter, der skal færdes på villavejene.

 

Katrine Helt Schaarup har fortalt til TV2 om de oplevelser, der har fået hende og hendes mand til at hyre private vagter.

 

Hun var alene hjemme og ved at putte sin søn på førstesalen i familiens hus i Søllerød, da hun pludselig hørte en lyd nede fra stueetagen.

 

Snart efter rumsterde det også på førstesalen, og hun opdager en mand med pandelampe, der rodede i familiens skuffer.

 

Manden bliver forskrækket over synet og vifter med en skruetrækker, inden han sætter i løb ned ad trappen.

 

Tyvene har taget hendes mobiltelefon, så hun løber over til naboen og ringer til sin mand, Henrik Schnipper, der skynder sig hjem og får tilkaldt politiet.

 

Men der går flere timer, inden de dukker op.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

– Episoden har plantet en angst i mig. Jeg er typen, der aldrig har været bange for at være alene hjemme, men det er jeg nu, siger Katrine Helt Schaarup til TV2.

Senere fik familien igen indbrud. Og nu var det nok.

 

Henrik Schnipper tog han initiativ til et privat vagtværn, som kunne patruljere i området, og siden december sidste år har 90 naboer betalt 250 kroner om måneden for at lade firmaet Securitas være en fast gæst i villaområdet.

 

– Når man betaler skat og har et politi, synes jeg, at det er ærgerligt, at man selv bliver nødt til at hyre et vagtfirma til at varetage sådan en opgave. Vi er kede af, at vi blev nødt til at gøre det her, men det har en god effekt, og så må det jo koste lidt penge, siger Henrik Schnipper.

Den holdning deler et stigende antal danskere, og en megafonmåling, som TV 2 har fået lavet, viser, at over halvdelen af danskerne har mindre tiltro til politiet i dag, end de havde for 10 år siden, skriver TV2.

 

Det har fået flere og flere til at tage sagen i egen hånd, og som TV 2 har kunnet fortælle gennem den seneste uge er der mindst 50 steder i landet oprettet borger- og naboværn, der skal skabe tryghed i lokalområdet.

 

http://nyheder.tv2.dk/samfund/2017-02-13-finn-noerbygaard-og-naboerne-fik-nok-nu-vogter-private-vagter-paa-villavejen

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…