Mor til ti-årig pige afslørede blotter: Nu har Rikke Andersen fået en straf – den har chokeret mange

Udskriv

Civile borgere skal ikke rende rundt og afsløre forbrydere.

 

Det har 35-årige Rikke Andersen, mor til en datter på ti år, måttet erkende.

 

Ved Retten i Nykøbing Sjælland er hun nu blevet idømt en bøde på 5.000 kroner for at lægge billeder ud på Facebook af den mand, der sidste år blottede sig for hendes datter og datterens veninde.

 

Den ubehagelige oplevelse for de to piger fandt sted den 4. august sidste år på parkeringspladsen bag Dagli’Brugsen i Nyråd på Sydsjælland.

 

Rikke Andersen meldte omgående forholdet til politiet, som sendte en patruljevogn, der uden held afsøgte området.

 

Fik foto fra Brugsens overvågningskamera

Det lod Rikke Andersen sig ikke nøjes med.

Læs også
To mænd stod og tissede ned i en kanal, en forbipasserende blev provokeret og straffede dem – men det kommer til at koste ham dyrt

 

Hun ville have blotteren fanget og mødte op i Brugsen, hvor hun fik lov til at gennemse overvågningsvideoen. Med sin mobiltelefon fik hun held til at tage et godt foto af blotteren.

 

Det offentliggjorde hun på facebooksiden ”4760 hjælper hinanden” og skrev, at manden på fotoet var efterlyst for blotteri.

 

Der er ret beset tale om overtrædelse persondataloven, således som det også fremgår af domsudskriftet i forbindelse med dommen, der blev afsagt tirsdag den 27. juni:

 

”Retten lagde til grund, at der var tale om videregivelse af oplysninger om strafbare forhold uden en pågældende persons samtykke, og at der herefter var sket overtrædelse af lovens paragraf 8, styk 5, jævnfør styk 4.”

 

Var tidligere blevet frifundet

Læs også
Michael blev angrebet af fire udenlandske butikstyve i Netto – “Det var ret vildt. Folk blev jo bange”

Det var anden gang, Rikke Andersen var i retten om offentliggørelsen af fotoet. Første gang var den 10. marts i år.

 

Dengang blev Rikke Andersen frikendt alene af den grund, at anklagemyndigheden havde kludret med paragrafferne i anklageskriftet og anvendt en forkert.

 

Rikke Andersen mente herefter at sagen skulle afvises, men det mente Retten i Nykøbing Falster altså ikke og dømte hende.

 

Blev straffet dobbelt så hårdt som blotteren

Det mest ironiske i denne sag er, at Rikke Andersen blev straffet dobbelt så hårdt som blotteren, der efter offentliggørelsen af fotoet på Facebook blev genkendt på gaden og civilt anholdt.

 

Medens Rikke Andersen som nævnt blev straffet med en bøde på 5.000 kroner for at have afsløret manden, der blottede sig for hendes ti-årige datter, slap blotteren med en bøde på ti dagbøder á 250 kroner, eller i alt 2.500 kroner.

Læs også
Video: Vrede forbipasserende gik til modangreb med caféstole – så blev Ahmad al H. bange

 

Nu vil Pape Poulsen hæve straffen for blotteri

Sagen fra Sydsjælland har nu fået konsekvenser.

 

”Vi skal altid være på ofrenes side, og det synes ikke var tilfældet, da vi tidligere på året havde en situation, hvor straffen for at blotte sig over for et barn viste sig at være mindre end straffen for at offentliggøre en videoovervågning af blotteren,” sagde justitsminister Søren Pape Poulsen (KF) til BT den 20. juni.

 

Lige siden det første retsmøde den 10. marts lå det fast, at bøden ville blive på 5.000 kroner, så snart anklagemyndigheden havde fundet de rigtige paragraffer frem.

 

Søren Pape Poulsen oplyser, at han nu vil bede Rigsadvokaten om at undersøge strafniveauet for blotteri.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ