Ekspert: Nordafrikanske migranter har brugt sexovergrebene i Køln til et planlagt angreb på det tyske samfund

Ved årsskiftet 2015-16 havnede nytårsfestlighederne i Køln og andre byer i Tyskland i et orgie af sexovergreb på kvinder. Gerningsmændene var fortrinsvis nordafrikanske migranter, som optrådte i grupper.

 

Dengang svigtede myndighederne totalt, så gerningsmændene fik oplevelsen af, at de stort set kunne gøre, hvad der passede dem.

 

I forbindelse med nytårsaften i lørdags var myndighederne klædt langt bedre på. Politiet var således massivt til stede. Det gjorde en afgørende forskel – der var kun et mindre antal episoder.

 

Læs også
”De kalder os hvide svin”

Nordafrikanske migranter optrådte ellers igen i store flokke. Omkring 1.000 af dem ankom således samlet til hovedbanegården. Et andet sted i byen samledes 300 nordafrikanere.

 

Men politiet fik dem straks inddæmmet og underkastede dem en grundig personkontrol, hvorefter de fleste forlod byen.

 

Sexovergreb skulle sende en besked

En tysk ekspert i voldelig adfærd, Jörg Baberowski, er i medierne kommet med en bemærkelsesværdig vurdering af de nordafrikanske migranters aggressioner.

 

Baberowski mener, at sidste års voldelige og sexkrænkende adfærd, som blev forhindret i år, var planlagt. Det var migranternes mening at sende en besked til det tyske samfund.

 

Man ville vise, at tyske kvinder får lov til alt for meget, og at tyske mænd ikke er i stand til at beskytte deres kvinder.

 

I Nordafrika ville voldtægt og andre sexkrænkelser blive straffet af den krænkede kvindes familie – gerningsmanden ville ofte blive slået ihjel.

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

 

De nordafrikanske gerningsmænd ser det som et kolossalt svaghedstegn, at man ikke formår at beskytte kvinderne. De ville udstille denne svaghed hos det tyske samfund. Og de ville samtidig vise deres foragt for, at kvinder får så stor frihed til blandt andet at gå rundt på egen hånd om aftenen.

 

Migranternes oplevelse af at kunne gøre, hvad der passede dem, fik kraftig næring af politiets svigt sidste nytår, lyder det fra Baberowski. Overgrebene foregik i en del tilfælde nærmest lige for næsen af betjente, som viste stor uvilje til at gribe ind.

 

Respekt for spillereglerne

Denne gang tog myndighederne så fløjlshandskerne af, kan man føje til. Men det krævede en meget omfattende mobilisering af mandskab og materiel at holde fuld kontrol over situationen.

 

Dette magtopbud kan man ikke stille med ved enhver given lejlighed. I længden kan nytårsfestligheder og alt mulig andet i samfundet kun fungere, hvis grupper som disse nordafrikanske migranter respekterer samfundets spilleregler – herunder kvinders frihed.

 

Skal man tro voldseksperten Jörg Baberowski mangler denne respekt i høj grad.

 

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

http://www.focus.de/kultur/kino_tv/focus-fernsehclub/tv-kolumne-koelnhbf-die-silvesternacht-und-ihre-folgen-forscher-silvester-grapscher-wollten-ausdruecken-ihr-koennt-frauen-nicht-schuetzen_id_6427932.html

 

På et pressemøde fortæller to højtstående politifolk om operationen:

 

 

Video viser massiv politiindsats nytårsaften i Køln:

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…