Efter ny melding fra Anders Samuelsen kræver DF svar på, om regeringen nedprioriterer udlændingepolitikken

Wikipedia
Migrantstrømme er ikke den største udfordring, siger udenrigsministeren. Det får DF til at kræve redegørelse.

 

At gøre Danmark til en vinder i globaliseringen, er landets største udenrigspolitiske udfordring. Det slår udenrigsminister Anders Samuelsen (LA) fast i Jyllands-Posten.

 

Da hans forgænger på posten, Kristian Jensen (V), sidste år blev stillet samme spørgsmål, udråbte han migration og flygtningepresset som det mest presserende problem for Danmark.

 

Og det er det stadig, mener støttepartiet Dansk Folkeparti, der nu vil afkræve regeringen en redegørelse for at få svar på, om VLAK-regeringen har lagt en ny udenrigspolitisk linje i mellemtiden.

 

– Vi vil bede om en redegørelse fra udenrigsministeren og regeringen for, om det her i realiteten er en ny prioritering, siger DF-gruppeformand Peter Skaarup til Ritzau.

 

– Hvis det er det, så mener jeg, det er en forkert prioritering, og det vil vi selvfølgelig kritisere. Migrantsituationen er det største problem, vi står over for nu og i de kommende år.

 

Over for Jyllands-Posten forklarer Anders Samuelsen sin prioritering med, at der kommer færre asylansøgere. Men det formilder ikke Peter Skaarup:

 

– Vi har rigtig mange migranter, der opholder sig illegalt i Europa, og der er stadig et pres på vores grænser. Derfor bør udenrigsministeren og regeringen også sætte det højest på dagsordenen.

 

Spørgsmål: Kan I støtte udenrigsministeren, når han ikke har migrantsituationen som sin højeste prioritet?

 

– Nu er det ikke et spørgsmål om at støtte en bestemt minister. Vi støtter regeringen, fordi vi er støtteparti. Og så håber vi, at vi ad den vej kan komme igennem med mest mulig politik.

 

– Men vi vil da klart signalere til regeringen, at den bør fokusere på migrantkrisen, siger Peter Skaarup.

Læs også
Inger Støjberg vraget – både Venstre og Socialdemokratiet glider nu væk fra den stramme udlændingepolitik

 

Også udenrigsordførerne Naser Khader (K) og Michael Aastrup Jensen (V) er kritiske over for udenrigsministerens nedtoning af migrantkrisen.

 

Politisk ordfører Nicolai Wammen (S) kalder på sin blog på tv2.dk udenrigsministerens udmelding for “en kæmpe kovending” og stikker til den interne borgerlige uro:

 

– Derfor er det jo også afgørende, at der kommer en afklaring på, om statsministeren deler udenrigsministerens holdning eller ej. Eller sagt på en anden måde:

 

– Er det her en uigennemtænkt melding fra udenrigsministeren, eller er det rent faktisk VLAK-regeringens nye officielle politik?

 

Dansk Folkepartis kritik af udenrigsministeren kommer i kølvandet på en kritik, støttepartiet i sidste uge rettede mod finansminister Kristian Jensen (V).

 

Venstre-næstformanden talte i et interview med Berlingske imod grænsekontrol og for retten til at gå med tørklæde – og trodsede dermed to af støttepartiets absolutte mærkesager.

Læs også
Dansk Folkeparti opruster: Udvalg, der skal skærpe partiets nationalkonservative profil med Martin Henriksen som formand

 

– Det er uforståeligt, at man vil sparke til det parti, der holder en i regering, sagde næstformand Søren Espersen (DF) efterfølgende til Ritzau.

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…