DR’s Danmarkshistorie: “Grove og politiserende fordrejninger”

Horsens Museum

Det var tøvende og med bange anelser, at jeg lukkede op for DR´s nye serie om Danmarks historie. Og jeg blev desværre bekræftet grundigt heri:

 

I beskrivelserne af Bronzealderen taler man om “globalisering”,”indvandrere” og kæder det sammen med en let, lys og produktiv periode, hvorefter kommer Jernalderen, hvor Danmark “lukker sig om sig selv”, ja selv vejret bliver dårligere!

 

Der er tale om grov, politiserende fordrejning som leder tankerne hen på “før og efter Dansk Folkeparti fik indflydelse ( i 2001)”, og har ikke meget med virkeligheden at gøre. Men det var som sagt ventet.

 

Fejl i afsnit om bronzealderen

Hvad der derimod kom bag på mig var, at der var flere fejl i det Andet afsnit om Bronzealderen, som jeg har beskæftiget mig med og læst om for nogle år siden.

 

For det første: Egtvedpigen blev begravet sammen med nogle brændte knoglerester af et fem – seks årigt barn. Da hun kun var 16-18 år gammel selv har man allerede for mange år siden fremsagt den teori, at det kunne være resterne af en barnetræl, som blev ofret og lagt i hendes grav.

 

I DR´ serie fremstilles det som om barnet var hendes eget og var død af sygdom. I seriens skønmaleri af Bronzealderen passer det ikke ind med denne form for menneskeofring!

 

For det andet: I tidligere tider troede man, at snore-skørtet var en hverdagsdragt. Det har ganske vist undret en og anden, især da alle andre kvindedragter, man har fundet, er anderledes tækkelige og varme.

 

Unge piger i sexkult og sødt øl i barkspande

I nyere tid har visse historikere så fundet ud af, at det er en særlig dragt, der blev brugt af unge piger, som udførte akrobatiske øvelser som for eksempel kraftspring i en slags frugtbarhedskult.

 

Dette støttes af det faktum, at pigen (pigerne) ikke havde noget på indenunder! Disse akrobatiske øvelser er afbilledet forskellige steder, og man ser tydeligt, at det er unge piger iført snoreskørt.

 

Læs også
Kulturhistorie: Risikoen ved at læse Bodega Blues er en overvældende tørst og en uovervindelig lyst til at besøge de steder, forfatteren beskriver så levende og farverigt

Der har været nogle høvdinge/ypperstepræster, som har siddet og kigget på, og med jævne mellemrum har pigerne mellem deres øvelser gået rundt og serveret sødt øl for dem i sådanne barkspande, som også fandtes iEgtvedpigens grav. Man har også fundet frem til, hvad dette øl var lavet af og brygget en kopi i dag, som skulle smage ganske udmærket.

 

Det har ikke bare været en frugtbarhedskult, men vel nærmest en sex-kult, som man aner det, og det, at Egtvedpigen er kommet sydfra, (fra det sydlige Tyskland) viser, at der har været mangel på unge piger med akrobatiske evner.

 

Hun er sandsynligvis kommet til det danske område, fordi hun har hørt, at der har været brug for hende her. Man kan også tænke sig et mere slavinde- lignende forhold, hvor hun simpelthen er blevet hentet eller ført hertil.

 

Hun har haft en ret høj status

Men gravens indhold og Egtvedpigens smykker med mere viser dog, at hun har haft en ret høj status.

 

Desuden kan man kun gisne om, hvad pigen er død af, da historien ikke nævner noget om dette. Men ganske unge piger, fra 12-14 års alderen, som blev udtaget til at agere ved disse kult-fester, har måske haft en lidt vanskelig fremtid efter de aktive år, og måske er pigen selv heller ikke død en naturlig død (men dette er altså for egen regning).

Ikke public service, men politisk manipulation med grove fejl

DR´s billeder af den unge pige, som iført sit snoreskørt strider sig op igennem Europa i regn og blæst sammen med sit barn, som på vejen bliver syg og dør, har intet med virkeligheden at gøre.

Læs også
”I Jægersborg står der et orgel”

 

Nationalmuseet har sagt god for denne nyere teori om snore-skørtets anvendelse, så det er mere end uforståeligt, at man ikke har fået dette med i en så ny serie.

 

Dette sammenholdt med de ulidelige, venstreorienterede politiseringer, har betydet, at jeg har fået nok.

 

Der er ikke tale om public service udsendelser, men om politisk manipuleret historiefortælling med indbyggede ret så grove fejl.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…