Det startede med en venneanmodning på Facebook, snart havde ’romantisk’ udenlandsk mand plukket hende for kæmpebeløb – Nordsjællands Politi advarer

Politiinspektør Lau Thygesen

Gennem de seneste måneder har Nordsjællands Politi modtaget flere anmeldelser fra kvinder i alderen fyrre år og derover.

 

Det er sket, efter at de havde indladt sig på romantiske forbindelser med udenlandske mænd, som havde kontaktet dem via Facebook. Derefter lokkede de penge ud af dem.

 

”Vi har fået tre konkrete anmeldelser, hvor beløbene ligger i størrelsesordenen flere hundrede tusinde kroner,” siger politiinspektør ved Nordsjællands Politi, Lau Thygesen, til Den Korte Avis og tilføjer:

 

”Men vi er overbeviste om, at der kan være en række andre tilfælde, som vi endnu ikke har fået konkrete anmeldelser om.”

 

Modtager venneanmodninger fra fremmede mænd

Ifølge Nordsjællands Politi er den klassiske fremgangsmåde, at typisk kvinder på fyrre år og derover modtager en venneanmodning på Facebook fra profiler, der forestiller udenlandske mænd.

 

Bliver anmodningen accepteret, har mændene indledt en samtale, hvor de sender romantiske beskeder til kvinderne og er særdeles indsmigrende.

 

Når dialogen mellem parterne har stået på i en længere periode, beder gerningsmændene så om at få overført penge. Sådan lyder advarslen fra Nordsjællands Politi, der fortsætter:

 

Det kan være under påskud af, at de skal betale et sygehusophold, indløsning af en særlig pakke, økonomisk bistand i forbindelse med en god forretning i Dubai. Eller noget helt fjerde.

 

Fælles for alle påstandene er dog, at det er svindel, fastslår Nordsjællands Politi.

 

Gerningsmændene er meget tålmodige

Læs også
Kvinde med syv børn fik 400.000 kroner i socialhjælp – ingen opdagede åbenbart, at hun boede i et afrikansk land

De såkaldt romantiske mænd gør en stor og tålmodig indsats for at opbygge et tillidsforhold, forklarer Lu Thygesen:

 

”Gerningsmændene er meget tålmodige i deres arbejde med at opbygge et tillidsbånd til deres ofre, og det er formentlig en af hovedårsagerne til, at de lykkes med deres forehavende,” forklarer politiinspektør Lau Thygesen og fortsætter:

 

”Set i bakspejlet kan ofrene godt se, at alarmklokkerne burde have ringet, men på grund af tillidsbåndet har de ikke studset over faresignalerne, imens dialogen stod på.”

 

Men farerne lurer også andre steder på nettet

Selvom de seneste anmeldelser har omhandlet svindel via Facebook, advarer Nordsjællands Politi om, at lignende svindel også kan foregå på for eksempel andre sociale medier eller klassiske dating-hjemmesider.

 

Opfordringen fra politiet lyder derfor, at man skal færdes på nettet med fornuft:

 

”Uanset om vi taler sociale medier eller ”den virkelige verden”, bør man altid have en sund portion skepsis, hvis man uopfordret bliver kontaktet af en fremmed person,” lyder det fra Lau Thygesen, som understreger:

Læs også
Debat i Folketinget: Kan et selvstændig Grønland klare sig selv?

 

”Vi skal naturligvis stadig kunne lære nye mennesker at kende på den ene eller den anden måde, men man bør være opmærksom på eventuelle signaler om, at noget måske er galt.”

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…