Der bruges stadig meget kul i verden, og 7. okt. 2017 var der demonstrationer i Australien mod oprettelse af en ny kulmine i Queensland, hvilket betyder mere CO2 udledning og skader verdens største koralrev Great Barrier Reef. 30% af korallerne er døde. Årligt indbringer turismen til Great Barrier Reef 30 mia. australske dollars – og beskæftiger ca. 64.000 personer direkte eller indirekte.
Danmark er et lille land, og en mindre ø som Samsø kan måske være uafhængig af kul og olie med vedvarende energi, men det er ikke nok at tænke lokalt eller nationalt, da klima og forurening er et globalt anliggende. Kraftværkernes brancheorganisation Dansk Energi udtaler, at vind og sol ikke gør kraftværker overflødige. Der skal være backup til de mange timer om året, hvor vinden ikke blæser, og solen skinner altså ikke om natten. Den 18. sept. 2017 stod alle ca. 6000 vindmøller i Danmark stille i flere timer. Desuden kan Middelgrundens 20 vindmøller kun levere ca. 3% af elforsyningen i København.
Biomasse er stabil backup men ikke CO2 neutral – naturgas heller ikke.
Ingen kan være imod ren sol og vind. Men selve produktionen er ofte uren og omtales aldrig. Omkostninger til såkaldt CO2 fri energi bør inkludere alt fra produktion til skrot. Problemerne omtales nødigt, som da folk blev syge af giftstoffer, der blev brugt under produktion af vindmøller. Alle omkostninger bør nævnes, og problemerne løses. Der skal være mere åbenhed. Det er også mærkeligt, at Københavns energiselskab HOFOR opsætter vindmøller i Jylland og andre steder for at gøre hovedstaden CO2 neutral. Københavns Kommune har som mål at blive CO2 neutral i 2025 og forsøger at gøre det ved at investere og genere andre steder end København!
Vindindustrien har været aggressiv og opnået fordele med deres forbindelse til Christiansborg. Der er så mange penge i vindindustrien, at den betaler millioner til folk for ikke at klage over støjen og køber ejendomme for at opstille vindmøller. Skatteborgernes penge cirkulerer. Energiordførerne på Christiansborg burde læse: Besat af vind – skyggesider af en grøn industri af Peter Skeel Hjorth og VESTAS – Verdensmester for enhver pris af Birgitte Dyrekilde og Johan Christensen.
Til produktion af vedvarende energi bruges litium, kobber o.a., som har begrænsede ressourcer. Hvad angår batterier i stort omfang – kan det ikke lade sig gøre! Varmepumper vil være bedre, siger prof. Brian Vad Mathiesen, Ålborg Universitet. Hans speciale er energiplanlægning.
På en thorium konference i St. Louis, USA august 2017 fortalte forfatter Mathijs Beckers fra Holland om problemet med vedvarende energier som vind og sol, som ikke kan dække verdens energibehov. Solceller har en kemisk sammensætning, som ødelægges og skal fornyes hver 20-30 år, og vindmøllevinger kan blive farlige efter 15-20 år, hvor der kan komme en slags metaltræthed.
Mathijs Beckers bad forskere og politikere om at sætte gang i forskning og udvikling af kernekraft med thorium. Det er vigtigt for klimaet. Danmark kunne få en betydelig økonomisk gevinst ved at udvikle en rigelig og CO2 fri thorium energikilde bl.a. til vor handelsflåde – og det kunne gøre Grønland økonomisk uafhængig med dets store ressourcer af thorium.