Et større opgør om udlændingepolitikken er nu i gang inden for den borgerlige lejr i Danmark

Først gav finansminister Kristian Jensen et interview, hvor han mente, at danske værdier ikke er truet af masseindvandringen fra ikke-vestlige, overvejende muslimske lande.

 

I interviewet slog Kristian Jensen også til lyd for, at grænsekontrollen skal afskaffes.

 

Danmark skulle altså ikke forlænge sin midlertidige grænsekontrol, måtte man forstå. Grænsekontrollen ved Balkan-ruten, der har bremset asylstrømmen op gennem Europa, skulle åbenbart også væk.

 

Så var det udenrigsminister Anders Samuelsens tur. Han meddelte, at migration og flygtningepres ikke længere skal betragtes som Danmarks største udenrigspolitiske udfordring.

 

Det begrundede han med, at asyltallet på det seneste er faldet.

 

Mod De Radikale eller mod Dansk Folkeparti

Nu går integrationsminister Inger Støjberg så ud med en melding, der sejler op mod disse forsøg på at bagatellisere den enorme folkevandring, der er i gang mod Europa.

 

Inger Støjberg tog til Italien, hvor tilstrømningen af migranter i den første del af 2017 har været 74 procent højere end i samme periode sidste år.

 

I sine kommentarer til situationen anvender Støjberg en ganske anden sprogbrug end Kristian Jensen og Anders Samuelsen – for ikke at tale om Journalistisk Venstreparti. Hun siger:

 

”Vi står i et skæbneår for Europa – og selvfølgelig også for Danmark – i forhold til at få løst denne problematik. Det her vil øge presset på Danmark, og det er helt afgørende, at vi får nedbragt antallet af migranter til Danmark og Europa.” (Berlingske)

 

Støjberg fortsætter: ”Min vurdering er, at de kriser, som fører til det her, langt fra er slut. Så længe vi er i den situation, vil strømmen fortsætte.”

Læs også
Nu er de borgerlige i Sverige bange: De vil sætte militæret ind – “i krig bruger man alle midler”

 

 

Kristian Jensen og Anders Samuelsen rykker over mod De Radikale, Inger Støjberg holder forbindelsen til Dansk Folkeparti og De Konservative (med Naser Khader som talsmand).

 

På nogle strækninger synes sågar Socialdemokratiet at være mere en del af denne lejr end Kristian Jensen og Anders Samuelsen.

 

Massivt pres

Der er ingen tvivl om, hvilken side i det borgerlige opgør, som vil få ret i det virkelige liv. Det er den side, som understreger omfanget af de problemer, vi står over for.

 

Folkevandringen fra Afrika, Mellemøsten og det sydlige Asien skaber et vedvarende massivt pres på Europa. Den kan på relativt kort tid ændre hele grundlaget for vores samfund – som i oldtidens Rom.

 

Folkevandringen kan variere i styrke, kampen bølger frem og tilbage. Flugtruterne ændrer sig. Men presset fortsætter.

Læs også
Hvordan går det egentlig med den græske økonomi?

 

Dette pres skyldes nemlig langt fra kun krige og konflikter. Det skyldes først og fremmest en enorm befolkningsvækst især i Afrika, stor fattigdom og et stærkt ønske om at udnytte nutidens muligheder for at rejse til det rige Europa.

 

Svækker handlekraften

De borgerlige røster, der bagatelliserer problemerne, bidrager til at øge usikkerheden og svække handlekraften i forhold til at sætte ind over for disse problemer.

 

Vi har oplevet det gang på gang gennem årene:

 

Hver gang presset fra asylansøgere og indvandrere løjer lidt af i en periode, er der røster, som erklærer, at problemerne nu er ved at være under kontrol. Ivrigt bakket op af de venstreorienterede journalister.

 

Men hver gang er disse forsøg på at fornægte virkeligheden strandet. Problemerne slår igennem med fornyet styrke.

 

Læs også
Det er forkert, når man tror, at palæstinensernes leder Mahmoud Abbas omsider er rede til at acceptere FN’s “to stater for to folk”

En opsigtsvækkende tale

Mens det borgerlige Danmark diskuterede disse ting, besteg en mand talerstolen hos den borgerlige tænketank Konrad-Adenauer-Stiftung i Tyskland og holdt en opsigtsvækkende tale.

 

Det var Rainer Wendt, formand for Tysk Politiforbund. Han gav et ætsende billede af et Tyskland, som splittes mere og mere op i parallelsamfund, der gør integration til et meningsløst ord.

 

Den erfarne politimand sagde uden omsvøb, at situationen er ude af kontrol, og at der må langt stærkere midler til, hvis man skal håndtere problemerne.

 

Imens fortaber Danmark sig i pseudo-debatter.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…