Storkriminelle Danny Abdalla kan ikke udvises, men nu har anklageren fået en grum ide

Arkiv / Facebook

Hvis vi ikke kan få dig udvist, så har vi andre metoder.

 

Omtrent sådan må anklagemyndigheden ved Midt- og Vestjyllands Politi have tænkt i sagen mod den brutale og berygtede bandeleder, Danny Abdalla.

 

Han er ved retten i Holstebro tiltalt for ikke færre end 36 forskellige forhold, der blandt andet omfatter brutale voldtægter, skyderier, røverier, vold og trusler.

 

På trods af to tidligere udvisningsdomme er han stadig her i landet, da han har fået overbevist myndigheder om, at han vil blive skudt, hvis han bliver udvist til Libanon, hvor han kommer fra.

 

Vil have ham spærret inde på ubestemt tid

Da endnu en udvisningsdom efter en fængselsstraf blot ville være endnu en vittighed, har anklagemyndigheden ved Midt- og Vestsjællands Politi besluttet at tage andre metoder i brug.

 

Således oplyste specialanklager ved Midt- og Vestjyllands Politi, Lise Hebsgaard, under det første retsmøde i sagen i går den 3. oktober, at man går efter at få Danny Abdalla idømt forvaring på ubestemt tid.

 

”Forvaringspåstanden er nedlagt på baggrund af alvorlig sædelighedskriminalitet sammenholdt med oplysninger om tiltaltes personlige forhold,” forklarede Lise Hebsgaard ifølge TV Midtvest.

 

Under den ene af voldtægterne er Danny Abdalla ifølge anklageskriftet således tiltalt for at have slået en kvinde i hovedet og banket hende og kastet hende i gulvet.

 

Herefter smed han hende hen i en sofa, pressede en pude mod hendes ansigt og holdt den fast, så hun ikke kunne få vejret samtidig med, at han bankede hende og flåede tøjet af hende, hvorpå han voldtog hende.

 

Den strengeste straf i den danske straffelov

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

En forvaringsdom på ubestemt tid er den strengeste dom i den danske straffelov og kan i modsætning til en livstidsdom betyde, at den dømte aldrig mere kommer ud i friheden.

 

Den form for dom anvendes især over for personer, der ikke er mentalt forstyrrede, men som vurderes til at være ekstremt farlige på grund af personfarlig kriminalitet såsom grove sædelighedsforbrydelser og grov og uhæmmet vold.

 

Efter fem år i forvaring kan en forvaringsdømt få sin sag vurderet ved en domstol. Beslutter domstolen, at den dømte fortsat vil være for farlig til at komme ud i samfundet, skal vurderingen herefter foretages hvert andet år.

 

Det er således uvist, hvornår Danny Abdalla igen kommer ud i samfundet, hvis retten vel at mærke følger anklagemyndighedens påstand.

 

I en lignende sag blev tyrkeren Ahmet Erbas den 13. januar 2000 idømt tidsubestemt forvaring, og han er endnu ikke løsladt.

 

Den konkrete anledning var skyderi i en restaurant i Randers og mishandling af sin kæreste, hvilket formentlig ville have givet ham en dom på tre års fængsel.

 

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

Men på grund af en ekstremt voldelig fortid og utallige fængselsdomme, endte han med forvaringsdom, som nu har varet i 18 år.

 

Livstidsdømte løslades gennemsnitligt efter 17 år

I modsætning til forvaringsdømte ser fremtiden for livstidsdømte trods alt lidt lysere ud.

 

Således sidder livstidsdømte i Danmark i fængsel i gennemsnitlig 17 år, hvorefter de løslades.

 

En af undtagelserne er dog den livstidsdømte politimorder Palle Sørensen.

 

Den 18. september 1965 skød og dræbte han tre politibetjente på Amager. Den 18. marts 1966 blev han idømt livsvarigt fængsel, men blev benådet og løsladt den 4. maj 1998.

 

Han var da 71 år gammel og havde på det tidspunkt siddet i fængsel i 33 år. Han har hermed den tvivlsomme rekord som den fange i Danmark, der har siddet længst tid i fængsel.

Læs også
Asylansøger slog sig 8-årige datter med kæp – retten lægger fløjlshandsken og dømmer ham til udvisning

 

Seneste forvaringsdom: Politimorderen Mikkel Renard

Den seneste forvaringsdom blev afsagt ved Retten i Glostrup den 15. september 2017.

 

Her blev politimorderen, den 27-årige Mikkel Starsø Renard, idømt tidsubestemt forvaring for skuddrabet på den 43-årige politiassistent og hundefører, Jesper Jul, den 6. december 2016.

 

Jesper Jul døde dagen efter som følge af skudsårene.

 

Ifølge en mentalundersøgelse, som anklager Dorthe Vejsig læste op i retten, blev Mikkel Starsø Renard vurderet til at være til fare for andre personers liv og helbred, og det gjorde udslaget.

 

Der var dog ikke enighed om selve strafudmålingen blandt de tre dommere og seks nævninge, og hvor dommerne stemmer tæller dobbelt.

 

Læs også
Svensk ’venligbo’ græd foran medierne, da afghaner skulle udvises – nu afsløres manden som en led tyran

Således var der fire stemmer for fængsel i 16 år.

 

Den dømte har anket sagen til Østre Landsret.

 

Læs mere om sagen mod Danny Abdalla her:

https://denkorteavis.dk/2017/danny-abdellah-er-to-gange-udvist-af-danmark-men-han-er-bare-blevet-og-nu-er-han-anklaget-for-brutale-voldtaegter-roeverier-og-vilde-skyderier/

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…