De socialdemokratiske partier kan kun undgå en katastrofe ved at gøre op med den politiske korrekthed

Foto: Henrik Ræder Clausen

Endnu et socialdemokratisk parti i Europa har mistet regeringsmagten. Denne gang drejer sig om det østrigske (SPÖ).

 

Partiet var den dominerende part i den tidligere regering. Men efter en stor borgerlig valgsejr er der nu dannet en ny regering uden om socialdemokraterne med den konservative Sebastian Kurz som leder.

 

I land efter land har socialdemokraterne lidt valgnederlag. Værst er det gået i Frankrig og Holland, hvor de socialdemokratiske partier er blevet ramt af en regulær nedsmeltning.

 

Men også i Tyskland står det meget slemt til for det traditionsrige SPD. Ved valget i september fik partiet sit dårligste valgresultat siden Anden Verdenskrig. Og det er faldet yderligere i meningsmålingerne.

 

Forklaringen er ikke til at tage fejl af

Hovedforklaringen på socialdemokraternes dramatiske nedtur er ikke til at tage fejl af: Det er udlændingepolitikken.

 

Der er meget stærke folkelige krav om en udlændingepolitik, som kan bremse tilstrømningen, ikke mindst fra den muslimske verden.

 

Disse krav kommer i høj grad fra de almindelige lønmodtagere, der engang udgjorde kernen i den socialdemokratiske vælgerskare. De føler sig i dag svigtet af socialdemokraterne.

 

Skal de socialdemokratiske partier undgå en katastrofe, må de gøre op med den politiske korrekthed og den slappe udlændingepolitik.

 

Det danske parti fornemmer alvoren

Et af de få socialdemokratiske partier, der har fornemmet situationens alvor, er det danske.

 

Læs også
Masseindvandringen sender rådvilde socialdemokrater på katastrofekurs

Ikke mindst har partiets gruppeformand, Henrik Sass Larsen, sejlet op mod strømmen af politisk korrekte floskler. Og han har tilsyneladende fået partiformand Mette Frederiksen med sig.

 

De danske socialdemokraters nye kurs blev torsdag i sidste uge markeret med en konference om asylpolitik.

 

Konferencens hovedtaler var Paul Collier, professor ved Oxford University.

 

Han sagde rent ud, at Europa bør lukke sine grænser for asylstrømmen. Verdens fattige og forfulgte bliver hjulpet meget dårligt med den politisk korrekte asylpolitik.

 

”Verdensfjern og elitær politik”

Collier er vel at mærke en af verdens førende eksperter i udviklingslandene og dybt engageret i at forbedre forholdene for denne verdens dårligst stillede.

 

Men han er stærkt utilfreds med den måde, de fleste socialdemokratiske partier har grebet udlændingepolitikken an på.

Læs også
De socialdemokratiske partier svigtede i udlændingepolitikken – nu er de under hårdt pres og dybt splittede om, hvad de skal gøre

 

Han siger, at de socialdemokratiske partier har ført en verdensfjern og elitær politik:

 

”Socialdemokratierne blev overtaget af en helt anden klasse end den, der oprindelig udgjorde deres kerne. Ikke almindelige borgere, men den uddannede akademiske elite, der var fremmedgjort over for almindelige borgeres bekymringer.”

 

Collier kalder det ”latterligt” at påstå, at man bedst hjælper flygtninge ved at lukke dem ind i de europæiske samfund. Pengene kan bruges langt bedre. Som han siger:

 

”Vi bruger 135 dollars for hver person, der dukker op, mod 1 dollar for hver person, vi hjælper lokalt.”

 

De politisk korrekte vil føle sig gode

Råt og brutalt konkluderer han, at de politisk korrekte først og fremmest henter flygtninge herop, for at de selv kan føle sig gode.

 

Læs også
Ung socialdemokrat hadede Dansk Folkeparti – så flyttede han til en indvandrer-ghetto, og nu har han helt ændret holdning

I stedet skal de flygtende samles i lejre i det første sikre land, de kommer til. Her skal de beskyttes og lære færdigheder, som de kan bruge, når de kommer hjem. De skal slet ikke slå sig ned i Europa.

 

”Indbyggerne i den tredje verden har ikke brug for hjælp til at komme væk. De har brug for muligheder i deres samfund (…) De, der bliver tilbage, er ofte langt svagere end dem, som formår at rejse til Europa.”

 

Godt brølt, løve!

 

Lurepasser

Socialdemokratiet i Danmark er stadig præget af modsætninger omkring udlændingepolitikken. Den politiske korrekthed har fortsat tag i mange medlemmer og folkevalgte.

 

For at undgå interne konflikter lurepasser partiet i en række tilfælde.

 

Men de danske socialdemokrater har taget fat på opgøret med den politiske korrekthed. Derfor klarer partiet sig også meget bedre end de fleste af søsterpartierne.

Læs også
Et usædvanligt flertal af S, DF og Kons presser regeringen til flygtningelandsbyer

 

(Colliers synspunkter er gengivet i b.dk 14.12.).

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…