Ikke-vestlige indvandrere er langt mere tilbøjelige til at begå voldtægt end danskere – og de synes oftere at benægte, at de har gjort det

Modelfoto: Colourbox

Justitsministeriets forskningsenhed har udarbejdet en rapport, som ser nærmere på forholdet mellem voldtægtsforbrydelser og etnisk baggrund.

 

Rapporten rummer især to resultater, som det er værd at hæfte sig ved:

 

Det ene er, at ikke-vestlige indvandrere er langt mere tilbøjelige til at begå voldtægt end danskere.

 

Eller som man kalder det: Ikke-vestlige indvandrere er stærkt overrepræsenterede i statistikken over voldtægtsforbrydere.

 

Heler 23 procent af voldtægtsforbryderne er ikke-vestlige indvandrere. Denne gruppe udgør ellers kun 6 procent af befolkningen i Danmark mellem 15 og 79 år.

 

Omvendt udgør danskerne kun 61 procent af de dømte voldtægtsforbrydere, selv om deres andel af befolkningen er langt større.

 

Klar konklusion

Der er jo betydelige forskelle mellem forskellige grupper af ikke-vestlige indvandrere – for eksempel kinesere og folk fra Mellemøsten. De adskiller sig sandsynligvis også i forhold til voldtægter.

 

Men denne rapport skelner ikke mellem grupperne.

 

Man kan kun drage en generel konklusion for ikke-vestlige indvandrere, og den er til gengæld klar:

 

Den ikke-vestlige indvandring bidrager kraftigt til at øge antallet at voldtægter i Danmark.

Læs også
Inger Støjberg: “Flygtninge strømmer ind på arbejdsmarkedet” – her er realiteterne

 

Gerningsmandens og offerets forklaringer

Det andet interessante resultat i rapporten drejer sig om, hvordan gerningsmanden og offeret opfatter forløbet forud for voldtægten.

 

Her er der større uenighed mellem ofrenes og gerningsmændenes forklaringer, hvis gerningsmanden er ikke-vestlig indvandrer.

 

Det kan der vel principielt tænkes to forklaringer på:

 

Den ene er, at offeret og den ikke-vestlige gerningsmand har helt forskellige opfattelser af spillereglerne mellem kvinde og mand.  Gerningsmanden kan måske bilde sig selv ind, at det kvindelige offer har lagt op til sex.

 

Den anden årsag kan simpelt hen være, at ikke-vestlige gerningsmænd er mere tilbøjelige til at forsøge at lyve om, hvad de har gjort.

 

Læs også
Nettet strammes om det muslimske idol Tariq Ramadan efter opsigtsvækkende nye anklager

Rapporten drager ikke nogen klar konklusion om uenighederne mellem offer og gerningsmand. Seniorkonsulent i Justitsministeriet Britta Kyvsgaard understreger, at denne del af rapporten hviler på et spinkelt grundlag, nemlig 92 sager.

 

Men der synes altså at være tegn på, at ikke-vestlige indvandrere oftere benægter, at de har voldtaget offeret.

 

Konsekvenser for udlændingepolitikken

Forskeren forholder sig naturligvis ikke til, hvad de to nævnte konklusioner i rapporten kan bruges til i forhold til udlændingepolitikken.

 

Men det kan vi andre jo gøre:

 

Rapportens resultater leverer endnu et argument for, at den ikke-vestlige indvandring til Danmark skal styres meget stramt.

 

http://justitsministeriet.us5.list-manage2.com/track/click?u=c6bed21580590b2f170bce7e1&id=43cb7b66a9&e=5bb5cd9ed2

Læs også
Antallet af voldtægter er eksploderet på blot otte år – næsten halvdelen af de voldtægtsdømte er af ikke-vestlige oprindelse

[2]

http://justitsministeriet.us5.list-manage2.com/track/click?u=c6bed21580590b2f170bce7e1&id=29de952fb5&e=5bb5cd9ed2

[3]

http://justitsministeriet.us5.list-manage2.com/unsubscribe?u=c6bed21580590b2f170bce7e1&id=5de3b48c0b&e=5bb5cd9ed2&c=05a4b98cef

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…