Den politiske værdikamp har over de senere år ændret sig dramatisk i Danmark og andre lande.
Den brede befolkning har vendt de politisk korrekte kræfter ryggen. Intet sted er det så tydeligt som i udlændingepolitikken. Her er sket to ting:
For det første har de folkelige kræfter sørget for, at udlændingepolitikken er blevet placeret som det store omdrejningspunkt i samfundsdebatten.
Det er der god mening i. Vores samfunds udvikling hænger i den grad sammen med, hvordan befolkningen er sammensat.
En stor indvandring fra fjerne lande med muslimsk kultur vil således få vidtrækkende konsekvenser for, hvilket land Danmark bliver.
For det andet insisterer de folkelige kræfter mere og mere på, at udlændingepolitikken strammes, så en sådan udvikling undgås.
Stor modstand fra politisk korrekte
Disse folkelige reaktioner har sat sig igennem trods stor modstand i de politisk korrekte snakkende klasser. Det vil sige de dele af befolkningen, der dyrker de ’rigtige meninger’ og vil belære os andre om dem.
Det drejer sig ikke mindst om mediefolk, en del politikere, akademikere og undervisere, embedsmænd og lignende.
De forsøger at få samfundsdebatten til at dreje sig om alt mulig andet end udlændingepolitik.
Og de prøver at overbevise befolkningen om, at en massiv indvandring fra ikke-vestlige, især muslimske lande er en berigelse for vores samfund.
Men befolkningens flertal er ikke med.
Har fortsat stor magt
Langt de fleste danskere ser positivt på, at der kommer udlændinge til Danmark. Folk, der kan tilføre vores samfund noget, og som på mange måder deler vores værdier og vores livsstil.
Men flertallet ønsker ikke en masseindvandring, der fører til store parallelsamfund med ganske andre værdier end vores.
Man siger stadig tydeligere fra over for dette. Og det har bragt de politisk korrekte snakkende klasser i defensiven. I dag kan de overhovedet ikke tale på den brede befolknings vegne.
Man skal dog på ingen måde undervurdere disse politisk korrekte grupper. De sidder fortsat tungt på magten over centrale sektorer i vores samfund.
Traditionelle medier og sociale medier
Det gælder blandt andet medierne, der er massivt domineret af venstreorienterede og politisk korrekte synspunkter.
Sådan er det også med de sociale medier, Facebook, Twitter osv.
Ganske vist er der en bred folkelig debat på de sociale medier – på godt og ondt.
Men det er de politisk korrekte, der bestemmer reglerne og regulerer adgangen.
Kontrollen bliver brugt til at styre debatten og angribe ytringsfriheden. Man begrænser adgangen for folk med de ’forkerte’ meninger.
De journalistiske vinkler og gæsterne i TV trækker massivt i politisk korrekt retning.
Og Facebooks ledelse kan angribe ytringsfriheden ved at fjerne ’ukorrekte’ budskaber eller sende dem ud til færre brugere.
Så selv om befolkningens flertal holder mere og mere fast i sin egen dagsorden, bliver der gjort talløse forsøg på at forhindre denne dagsorden i at komme ud.
Her ligger det næste afgørende opgør i værdikampen. Opgøret med politisk korrekt censur.