Femdobling af sigtelser mod unge nordafrikanere – nu kommer S og DF med et vidtgående forslag til at stoppe dem

Sigtelser mod 15-17-årige Nordafrikanske migranter er femdoblet på et år. Sigtelserne angår især tyveri, salg af narkotika og slagsmål/hærværk på asylcentret.

 

På Center Sandholm, der har en særlig afdeling for uledsagede mindreårige asylansøgere med gaderelateret adfærd, tegnede gruppen sig for 44 sigtelser i 2015.

 

I perioden januar til november 2016 er tallet steget til 206. Det skriver Berlingske.

 

Gruppen af unge nordafrikanske mænd med gaderelateret adfærd beskrives som unge, der har forladt deres hjemland til fordel for at udnytte de muligheder, man har som uledsaget flygtningebarn i Europa. For eksempel at rejse fra land til land og samtidigt være sikker på en seng, hvor man gør stop.

 

Tilbageholdelse er der ikke meget af overfor børn. De skal reelt bare sige, at de skal op til deres familie et sted i Skandinavien, så får de en passerseddel. Børn har simpelthen en udvidet konventionsret til at søge asyl i et andet land end det, de evt. har været registreret i først. Det har disse unge nordafrikanere fundet ud af at udnytte. Og mange af dem er tilsyneladende helt kolde overfor asylcentre, der tilbyder dem omsorg og hjælp, til trods for, at deres asylansøgningen næppe vil blive godkendt.

 

Det tegner ikke godt. Det viser at der er tale om stærkt forhærdede unge, der jo længere tid de opholder sig i Danmark og Europa, nemt glider længere og længere ind i en kriminel løbebane.

 

Det er sikkert en særdeles svær gruppe at håndtere, også for deres hjemlande, men deres situation bliver kun værre ved at lade dem gå planken ud i Europa.

 

Det forlyder fra mange europæiske lande, at der er problemer med lande, der ikke vil modtage deres egne borgere, herunder mindreårige.

 

Men det kan jo ikke passe, og hvis Danmark og Europa virkelig mener, at de er nødt til at hjælpe, så må man foreslå opsamlingscentre i hjemlandene, hvor de unge kan tilbydes grundlæggende oplæring til et fag, der kan give dem brød i munden.

 

Intet taler for, at de ikke skal hjem så hurtigt som muligt.

 

Læs også
Radikale muslimer lever blandt os – men de hader vores værdier og kalder os ‘hvide svin’

Udgangsforbud og magtanvendelse

Dansk Folkeparti ønsker at gruppen af kriminelle asylansøgere, herunder uledsagede mindreårige, skal tilbageholdes indtil de kan sendes hjem. Har en asylansøger begået kriminalitet vil han samtidigt få afslag på asyl.

 

Socialdemokratiet er enig i, at magtanvendelse og såkaldt udgangsforbud er fornuftigt.

 

”Det er vigtigt, at vi giver asylcentrene de nødvendige redskaber til at opretholde ro og orden. Personalet skal f.eks. have mulighed for anvende magt og indføre udgangsforbud,” siger udlændingeordfører, Dan Jørgensen. (Berlingske)

 

Dermed står Dansk Folkeparti og Socialdemokratiet tilsyneladende sammen om et ret vidtgående krav til regeringens udlændingepolitik.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…