Gymnastik og teater: Danmarks ungdom blomstre på de mange efterskoler

Foto: Ole Sørensen

Det kan man som glade bedste forældre opleve i disse år, hvor de store i børne børn flokken, har valgt efterskole, i et eller to årigt forløb.
Når man kommer ind af døren, på en af efterskolerne, er det lidt som dengang, man selv var på Herning Højskole, med en helt særlig atmosfære, i de ydre og indre rammer.

 

Man ser også en tydelig tendens til, at man på de mange skoler udvikler børnene i mange flere kreative fag, end det var tilfældet for bare nogen få år siden.

 

Fra gymnastik på top plan til teater i unge rammer

I Boxen for en tid siden, var der kæmpe opvisning, fra 14 idræts efterskoler i Midtjylland. De henrykkede alle i det kyndige publikum.

 

Gymnastikken står meget højt her i Midtjylland, og opvisningen vidnede om, at der var lagt mange trænings timer igennem vinteren.
Forleden min kone og jeg på Dejbjerglund Efterskole ved Skjern, hvor et af vores 15 børnebørn er på 2. år, sammen med 150 andre fra hele landet.

 

Udover de mange obligatoriske fag derude på heden, har man også her lagt mange timer i gymnastikken. Men sandelig også i et teaterstykke, der netop sætter mange spørgsmål, ved det voksne liv, der nu venter de mange unge.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Læs også
Danmark skal spille mod Kroatien på søndag i 1/8 finalen

 

 

Man er fuld af beundring for vores unge

 

Mange taler i disse år om, at vi har en rodløs ungdom, der ikke lige ved så meget om livet, og det de skal leve med i næste generation. Men ved samtaler med de unge på en af efterskolerne, bliver man bestyrket i troen på, at de stort set alle har et positivt syn på deres unge tilværelse og de næste mange år, hvor de skal bære den danske levevis frem, med fornuft og saglighed i små og store situationer. Vores land vil være forandret for altid igennem de næste år, men med et anker sat fast fra de unge, skal det jo nok gå, tror man faktisk på.

Ole Sørensen
7400 Herning

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…