Cykling og aerodynamik – tre tricks til at gøre det lettere og sjovere

Efter det nok største tilbagevendende drama juli har at byde på hvert år, nemlig løbet over dem alle Tour De France tænkte jeg på aerodynamik, og hvordan man kunne forbedre den til sin egen fordel.

 

Inspirereret af Skys nye dragter har jeg her lavet en liste, over de bedste tricks for en cykelrytter i svøb, eller motionscyklist for at forbedre et punkt, der er så vigtigt for at mindske luftmodstanden og derved score de ekstra sekunder og gøre cykelturen lettere, og derved sjovere.

 

1: Cyklen, her er det vigtigste at cyklen passer til rytteren, højden, vægten og udformningen er alfa omega, om man vil have det bedste resultat. Her vil jeg anbefale, at man når man køber cykel, taler med en specialist dvs. en cykelhandler, der specialiserer sig i racercykler.

 

2: En af de mest oversete og ignorerede optimeringspunkter er hårfjerningen, mange springer over dette punkt, for det i mange tilfælde kan være utroligt krævende job med gammeldags skraber eller maskine. Her er der heldigvis hjælp at hente ved hjælp af laser som permanent og smidigt, hjælper til hårfjerning for mænd der kan skaffe det ekstra til cykelturen.

 

3. Sidste punkt på listen er cykeltøjet, her var der stort drama og opstandelse i Tour De France i år, da Chris Froome og resten af Team Sky, brugte nogle helt nye og spændende trøjer med små bobler, der efter sigende, og især hos konkurrenter og skribenter på diverse overvejende franske medier, kunne skaffe flere sekunder bare ved at trække i det. For at finde det rette cykeltøj, er det vigtigt det passer til kroppen, her er det vigtigste, at man er komfortabel i tøjet, her vil jeg opfordre til, man taler med en ekspert, samt tester tøjet, før man begiver sig ud på landevejen, da tøj der er for stramt eller løst kan gøre det helt utroligt ubehageligt, med skarvsår og vabler til følge.

 

Ligegyldigt om man er professionel eller motionsrytter, er aerodynamik kodeordet, for at få den bedste oplevelse på cyklerne, derfor vil jeg stærkt anbefale alle, at følge mine 3 små råd der alle kan gøre cyklingen sjovt og fantastisk. Håber vi ses på landevejen!

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…