Boeing 777 begiver sig ud på en over 16 timers nonstop rute med passagerer. Banebrydende, vurderer ekspert

Foto: Boeing

Længste flyrute krydser ti tidszoner fra Doha til Auckland

En Boeing 777 begiver sig ud på en over 16 timers nonstop rute med passagerer. Banebrydende, vurderer ekspert.

 

Det bliver en ualmindelig nat for flyindustrien, når en Boeing 777 fra Qatar Airways natten til søndag klokken 05.10 lokal tid i Qatar – 03.10 dansk tid – letter fra lufthavnen i Doha og flyver til Auckland i New Zealand.

 

Det store passagerfly begiver sig nemlig ud på en flyvetur, som ventes at vare 16 timer og 20 minutter. Dermed indtager den tronen som den længste rute i flybranchen lige nu.

 

Og det er en fantastisk udvikling, mener luftfartsekspert Ole Kirchert Christensen fra firmaet Travelbroker.

 

– Det er jo ikke så mange år siden, at man skulle stoppe syv til otte gange undervejs for at komme fra Europa til Asien. Det var en meget lang rejse, siger han.

 

Ifølge den britiske avis The Independent har Singapore Airlines tidligere været indehaveren af den længste rute fra Singapore til New York.

 

Den rute måtte flyselskabet dog lukke i 2013 som en konsekvens af de høje oliepriser, skriver avisen. Ruten genåbner i 2018.

 

I Sydbank er aktieanalysechef Jacob Pedersen, der har speciale i luftfartsindustrien, begejstret for udviklingen.

 

– Det, at man kan flyve den længste rute med passagerer nu, er et vidnesbyrd om, at man er kommet langt i luftfartsindustrien, siger han og peger på brændstofteknologien som en væsentlig årsag.

 

– Vi har været vant til, at langdistanceflyene har været meget store og skulle have mange passagerer om bord, før det gav mening at flyve.

 

Læs også
Flypassager bestilte vegetarmad – og blev dybt overrasket

– Og nu får vi altså introduceret nogle nye og mindre fly, som er brændstofbesparende og kan flyve lige så langt på grund af bedre teknologi.

 

Ifølge Ole Kirchert Christensen kan man se frem til mange flere langdistanceruter i fremtiden.

 

– Flyselskaberne har indset, at det ikke handler om at have mange passagerer om bord, men derimod flere afgange med lidt mindre langdistancefly, som kan tilbyde nonstop ruter.

 

Og flere flyselskaber har allerede planer om lange nonstop ruter fra næste år. Et af dem er det australske flyselskab Qantas, som åbner en direkte rute fra London til Perth i Australien. Turen tager 17 timer.

 

Indtil da kan de første passagerer på ruten ifølge The Independent se frem til at passere både Dubai og det nordlige Oman, før turen fører dem hen over den sydlige spids af Indien og strækker sig hen over det Indiske Ocean.

 

Passagererne passerer intet mindre end ti tidszoner under turen.

 

Læs også
Hvorfor laver fly hvide streger på himlen?

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…