Antallet af hjemmerøverier begået af folk med fremmed baggrund eksploderer – mange ældre udsættes for modbydelige oplevelser

Arkiv/Modelfoto

I går tirsdag klokken cirka 10 troppede tre fremmede mænd op i en 82-årig kvindes lejlighed i Ringsted. Venlig – eller naiv – som hun var, inviterede hun dem ind.

 

De kvitterede med at stjæle smykker fra hendes soveværelse, en pung fra hendes taske og 200 kr. i kontanter.

 

Senere samme dag, omkring kl. 13, fik en 91-årig mand fra Solrød Strand besøg af to kvinder, som fik mast sig ind hos ham.

 

De opførte sig mærkeligt og bad ham blandt andet om at skrive under på et stykke papir. Han syntes dog, at situationen blev så ubehagelig, at han fik dem smidt ud igen.

 

Lidt over en time efter ringede det på døren hos en 72-årig mand i Rødovre. Udenfor stod en mand af anden etnisk baggrund, der hævdede, at han var håndværker.

 

Beboeren troede på ham, fordi bygningen var ved at blive renoveret.

 

Men efter at ’håndværkeren’ var gået, opdagede den 72-årige, at han manglede sin tegnebog. Gerningsmanden havde bagefter forsøgt at hæve penge på mandens kort i flere automater, men det var ikke lykkedes for ham.

 

En endeløs række

Disse tre tricktyverier fandt sted inden for få timer alene på Sjælland. De er et led i en endeløs række af lignende tyverier, som politiet får kendskab til.

 

En stor del af tricktyverierne begås af mennesker, der af ofrene beskrives som ”østeuropæiske” eller ”mellemøstlige” af udseende.

 

Politiet i fire politikredse på Sjælland mistænker nu syv personer for op mod 16 hjemmerøverier på det seneste. Der er rejst en række sigtelser.

Læs også
Ældre i 70 kommuner vil få bedre mad for 425 millioner

 

Bag stort set alle disse politisager ligger der modbydelige oplevelser for især ældre mennesker. De udvælges som ofre af kyniske mennesker, der regner med, at de er lette ofre for røverier.

 

I nogle tilfælde anvendes der fysisk vold i form af omklamring, skub, træk i halskæder og lignende.

 

Krænkelse af ens hjem er en meget alvorlig ting. I de værste tilfælde kan ofrene lide så megen fysisk og især psykisk overlast, at deres hverdag bliver ødelagt.

 

Politikere og journalister

Det danske samfund er åbenbart ikke i stand til at beskytte dets ældre medborgere mod den slags overgreb.

 

Politiet gør et stort arbejde. Men fra politisk hold får disse kriminelle alt for gode arbejdsbetingelser.

 

Læs også
Nyt koncept skaber madglæde hos de ældre

En af årsagerne er den uhindrede indrejse fra EU-lande. En anden er den hovedløse politik, der har bragt så mange ikke-vestlige indvandrere til landet.

 

Journalistisk Venstreparti kunne ikke drømme om at belyse denne sammenhæng mellem indvandringspolitik og det stigende antal krænkelser af ældre mennesker i deres hverdag.

 

Problemstillingen skal slet ikke sættes til debat.

 

De ældre må åbenbart leve med det, mens journalisterne pudser deres politisk korrekte glorie.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…