Anklage: Unge sjællandske røvere knyttes til rockerbande

Unge truede sig til mere end 60.000 kroner fra mindst seks ofre, mener Midt- og Vestsjællands Politi.

 

Groft overfald med hammer, en pistol holdt for et offers tinding og trusler som “Vi skal nok få fat på jer drenge, vi slår jer kraftedeme ihjel”.

 

Det er, hvad ni unge i alderen 20 til 22 år blandt andet er tiltalt for. Tirsdag indleder Retten i Roskilde sagen mod dem. De er tiltalt for blandt andet røveri og afpresning.

 

De ni, heriblandt én kvinde, som er ekskæreste til flere af de tiltalte, har i en periode på et halvt år i 2016 truet sig til mere end 60.000 kroner fra mindst seks ofre, lyder det i anklageskriftet.

 

Tre af ofrene blev ifølge anklagemyndigheden holdt fanget i flere timer, mens de og deres nærmeste blev truet med at blive slået ihjel, hvis de ikke betalte de formodede gerningsmænd et større pengebeløb.

 

Sagen har forbindelse til en rockergruppe, mener anklagemyndigheden.

 

– Vi har en opfattelse af, at flere af de tiltalte har en tilknytning til banden Mongols, siger anklager Randi Tvile fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

– Hvorvidt de er fuldbyrdede medlemmer af gruppen, ved vi ikke. Det vil vi spørge mere ind til under retssagen, siger hun.

 

Tre af de tiltalte har ifølge anklageskriftet lejet en bil hos firmaet Avis, som i stedet for at blive afleveret tilbage blev givet til rockerne.

 

Blandt de tiltalte er to brødre, mens de resterende er venner og bekendte, ifølge Randi Tvile. Tre af dem risikerer udvisning, hvis de bliver dømt.

 

Læs også
Han ligner en almindelig kunde på vej ind i Rema 1000 – men lige om lidt trækker han en kniv

Der ventes dom i sagen i september.

 

/ritzau/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…