En bog af Trump om USA’s handelsbalance, infrastruktur og de værdier, der skal genrejse Amerika

Der er en frygtelig ubalance mellem Kina og USA.

 

USA og Kina

Verdens 2 supermagter har en enorm samhandel og det er jo ganske positivt.

 

Men Kina sælger 4 gange mere til USA end USA sælger til Kina.

 

Sådan har det stået på i årtier og gjort, at USA har en enorm gæld til Kina og det er naturligvis ikke holdbart. Særligt fordi Kina langtfra er det eneste land som USA har sådan et handelsunderskud med.

 

I sin bog ”Amerika på krykker” forklarer Trump hvorfor dette må stoppe og USA må have sine grænser og sine jobs tilbage. Kina og USA må sætte sig ved forhandlingsbordet og sammen finde ud af hvordan begge lande får glæde af samhandlen.

 

Man må finde ud af hvordan USA kan sælge mere til Kina – mere teknologi, landbrugsvarer, råvarer osv.

 

USA og Mexico

Trump forklarer også hvorfor USA må have sin grænser tilbage, grænser som bliver respekteret og som man ikke bare kan vade hen over efter forgodtbefindende.

 

Navnlig forklarer han, hvad han konkret vil gøre ved det – bygge en mur til Mexico og hvordan den kan finansieres.

 

Når denne mur er bygget, vil USA nemlig have stærkere kort på hånden overfor Mexico, mht. ikke at være et sted hvor Mexico kan dumpe sine problemer, hævder Trump.

 

Læs også
USA støtter Israel mod EU

Hånd i hånd med muren skal USA sende illegale indvandre tilbage til Mexico, indføre og håndhæve stramme visumregler og kunne indefryse pengetransaktioner til Mexico.

 

Så vil Mexico nok kunne se en interesse i at samarbejde med USA om at løse strømmen af illegale indvandre til USA.

 

Om ikke andet virker, kan USA jo også sætte tommeskruerne på mht. Mexicos meget lukrative handelsbalance med USA.

 

Ligesom med Kina forstår Trump, at USA’s enorme marked og købelystne forbrugere er et vigtigt aktiv som man ikke blot skal forære gratis til andre lande uden at få noget igen ved forhandlingsbordet.

 

Modsat de fleste politikere, har Trump praktisk erfaring med forretning og kan tænke selv udover den hævdvundne vanetænkning på handelshøjskolerne blandt teoretikere i økonomi.

 

Sundhedssektoren og infrastrukturen

I sin bog gennemgår Trump desuden hvad han vil gøre ved uddannelsessystemet, sundhedssektoren osv.

Læs også
Donald Trumps nye skattelettelser er godt nyt for verdensøkonomien

 

Det gennemgående tema er at han er en mand som får tingene fra hånden – han får udrettet noget, han kan samle forskellige parter til at få udført store projekter.

 

Det har han vist som bygherre og forretningsmand.

 

Han forklarer hvordan han vil genopbygge infrastrukturen som alle ved er komplet nedslidt i USA. Og hvem vil være bedre til at bygge mure, veje, elektricitetsnet, lufthavne og jernbaner end byggematadoren Donald Trump?

 

Han forklarer om sine værdier, hvorfor han elsker sin familie, sit land og dets forfatning og sit folk, hvorfor han tror på de konservative dyder som sparsommelighed, hårdt arbejde og kirkegang.

 

En bog med tyngde

Det er blevet hævdet ofte i medierne at Trump bare er en ”happening”, en medieluder som kun søger omtale og selviscenesættelse, og at han end ikke selv ved hvad han vil som politiker. Trump virker unægtelig til at have et stort behov for at sole sig i succes og anerkendelse, så man kan mistænke ham for at have mindreværdskomplekser.

 

Læs også
Udenrigspolitikken i et bekymrende paradigmeskifte – Danmark er på vej væk fra USA

Men efter læsning af denne bog, kan man med overbevisning afskrive disse påstande som udtryk for mediers og politiske modstanderes smædekampagne.

 

Trump giver på ganske bramfri og befriende facon udtryk for hvad han vil – sådan kender man ham jo også fra hans optræden i massemedierne.

 

Måske er Trump så forhadt fordi han er den første vestlige politiker i årtier der i den grad tør være politisk ukorrekt og sige de ubehagelige sandheder om hvor slemt det egentlig står til i vores del af verden.

 

Her menes ikke så meget sandheden om, at vore økonomier bliver indhentet og overhalet af lande i Asien, dette er trods alt kun et symptom på noget meget værre: Sandheden om i hvor høj grad vi har mistet troen til vor egen vestlige kultur, vor ånd, vort folk, vor historie – mistet troen på det som har bragt os så vidt.

 

USA’s fremtid

Donald Trump er ærkeamerikansk – han er sidste skud på stammen af en mennesketype, homo faber, som man egentlig kunne have troet uddød.

 

Det er den type menneske som gjorde USA til verdens stolteste nation – som kun frygtede gud, troede på at alt kan lade sig gøre og som nægtede at bøje sig for nødvendigheden. På en måde er Trump allerede ved sin indsættelse som præsident næsten et levn fra en svunden bedre tid. Med sine 70 år er han den ældste nogensinde som indtager embedet.

Læs også
Tre tidligere udenrigsministrer advarer mod Trumps plan for fred – men fortidens Mellemøstpolitik var dødsensfarlig

 

Men Trump er en meget sammensat person og han er også, på godt og ondt, en meget moderne mand. Netop derfor kan han vise sig at være den fornyer af USA som er så tiltrængt. Han kan blive manden der bringer sit land tilbage til dets rette selvforståelse, efter årtier med forvirring.

 

Det så man med aldrende forbundskansler Konrad Adenauer, som efter krigen fik samlet Tyskland om en ny kurs der skulle vise sig god for landet.

 

Det så man også med Kejser Augustus der revitaliserede Romerriget ud fra devisen om at man måtte finde tilbage til de gamle oprindelige dyder der havde bragt riget så megen medgang og fremgang.

 

Thomas Grønlund Nielsen – Fysiklærer og Forfatter

 

”Amerika på krykker – how to make amerika great again”, af Donald J. Trump, forlaget Hovedland

 

Køb bogen her:

Læs også
USA forlader Syrien og giver plads til farlige alliancer – men der er en forklaring på Trupms beslutning

 

https://www.saxo.com/dk/amerika-paa-krykker_donald-j-trump_indbundet_9788770705431

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…