Alle fordømmer modbydeligt brandattentat på afghanske Ali – men der er meget forskellige beskrivelser af, hvad der gik forud

Mølleskolen: Google Map
Mandag skete der et frygteligt overfald på 16-årige Ali Akbari fra Afghanistan.
Ali havde tilsyneladende aftalt at mødes med fire danske  drenge, som han går i 9. klasse med på Mølleskolen i Ry ved Skanderborg.
Udenfor Ry-hallen blev der smidt en flaske med brændende vædske mellem hans ben. Og han blev indlagt i kritisk tilstand med forbrændinger på 30 procent af kroppen.
Fire danske drenge er anholdt og sigtet for det modbydelige overfald.
Men hvordan kunne det komme så vidt?
Blev Ali angrebet fordi han var indvandrer? Var han et usædvanligt groft eksempel på et mobbe-offer?
Han bror og far stod frem tirsdag og fortalte hvordan Ali igennem flere år havde været udsat for racisme og voldsom mobning. (stiften.dk)
Og der kom mindst et eksempel mere frem på en skolekammerat der havde stukket ham i halsen med en kniv.
Alle fordømmer brandbomben som en fuldstændig uhyrlig handling.
I dagene efter er andre elever således stået frem og har klart og tydeligt sagt, at de fordømmer, hvad der er sket, men at de har en anden oplevelse af det, der er gået forud, end alis bror har . De har sagt, at Ali var meget provokerende over for flere af de andre elever.
Nogle forældrer har sagt det samme.
Men andre har støttet Det Alis bror har fortalt.
Skolens ledelse er nu ved at lave en redegørelse.
Her er nogle af indlæggene i debatten:
Alis bror: Mohammad Akbari

Alis storebroder, 18-årige Mohammad Akbari gav onsdag til flere medier en beskrivelse af, hvordan hans lillebror har været udsat for “grov mobning” gennem længere tid.

 

“Jeg har advaret  skolen flere gange mod gruppen af drenge. Jeg har sagt til skolen, at enten gjorde gruppen af drenge noget ved Ali, eller også gjorde Ali noget ved sig selv. Jeg forstår ikke, at skolen ikke reagerede,” siger han.

 

‘Han er jævnligt blevet skubbet og truet af drengene på skolen. Eksempelvis et skub med skulderen, når han gik forbi dem på gangen. Han er også tit blevet kaldt ‘perker’, og de har sagt ting som ’skrub hjem til dit eget land’,’ siger Mohammad Akbari til BT.

 

http://www.bt.dk/krimi/fire-danske-drenge-anholdt-ville-braende-afghansk-dreng-levende

 

Men det er ifølge familien langt fra første gang, at Ali Akbari oplever at bliver overfaldet af elever fra skolen. For uger tilbage skulle en anden dreng ifølge familien have forsøgt at stikke Ali Akbari i halsen med en saks.

 

Ali Akbaris far siger til BT, at familien flere gange have haft møder med skolen, hvor de angiveligt har fået at vide, at det er Ali Akbari selv, der skyld i problemerne, hvorfor han også flere gange er blevet truet med at smidt ud. Alligevel undrer familien sig over, at skolen ikke har hevet fat i de drenge, som ifølge dem har chikaneret Ali Akbari gennem flere år.”

 

“De her problemer har været her gennem flere år. Det er ikke kun Ali, der har været udsat for de her racistiske chikanerier. Mine andre børn har også oplevet det.”

 

Mohammad Akbaris beskrivelse har fået flere elever og forældre til at reagere:

 

Forældre med en anden version

Stiftstidende har været i kontakt med en længere række af voksne, hvis børn er elever på Mølleskolen. Og billedet, der tegnes, er det samme: Den 16-årige dreng, der mandag blev overfaldet, har gennem flere år terroriseret både elever på alle klassetrin samt lærere på Mølleskolen. Der er ingen af Stiftstidendes kilder, der vil stå frem med navn, men de vil gerne fortælle,” skriver avisen.

 

“Det har været almindelig kendt, at når Ali flippede ud, så handlede det for de andre børn bare om at komme væk, lyder en af beskrivelserne.”

Læs også
Ny S-minister løber fra sit ansvar for, at indvandrerbørn lærer dansk sprog og danske værdier

 

“Andre kilder fortæller om mange tilfælde af slag, spark og endda kvælertag. Og om lærere, der har virket bange for og ikke har kunnet styre den 16-årige, hvis opførsel har fået klassekammerater til at blive væk fra skolen i perioder. Og om piger, der er blevet chikaneret på grund af deres køn.

 

“Der bliver også fortalt om klasseværelser, der er blevet raseret, og om computere brugt som kasteskyts.”

 

http://stiften.dk/skanderborg/Beskyldningerne-fyger-i-benzinbombe-sagen-fra-Ry/artikel/436180

 

Forældrene var anonyme. Men et par elever er stået frem med navn.

 

Tidligere elevrådsformand Peter Adamsen

Den tidligere elevrådsformand på Mølleskolen Peter Adamsen var fredag på TV2.

 

Læs også
Skole i indvandretæt Göteborg slår alarm – børn ned til 7-8 år kontrollere deres kammerater

Peter Adamsen understregede her, at den 16-årige drengs voldelige og provokerende adfærd ikke berettiger de fire drengens angreb mandag aften, som de nu er blevet sigtet og fængslet for. Men han havde også nogle oplevelser han ville fortælle om.

 

Den 16-årige afghanske dreng har i årevis selv været provokerende og voldelig, siger tidligere elev. har den 16-årige afghanske dreng gentagne gange har været involveret i konflikter på skolen, skriver TV2.

 

“Det var alment kendt på skolen, at han var voldelig og truede eleverne. Jeg har ikke gået i klasse med ham, men et par årgange over. Når man mødte ham på gangen, vidste man aldrig, om man fik et slag i baghovedet eller gik fri denne gang. Jeg har selv fået et par på hovedet af ham,” fortæller 18-årige Peter Adamsen til TV 2.

 

“I min tid som elevrådsformand gjorde jeg selv flere gange ledelsen opmærksom på problemet – uden at der skete noget. Eleverne var bange for ham, og jeg har selv oplevet, at han har trukket bukserne af piger og kaldt dem ludere. Det havde været bortvisningsgrund for andre elever. Han skulle have skiftet skole, så han kunne få en frisk start – i stedet for at være fastholdt i sit voldelige image,” siger han.

 

http://nyheder.tv2.dk/krimi/2017-02-10-kilder-til-tv-2-offer-for-brandbombe-var-i-strid-med-mange

 

Emilie Aaby som har gået på skolen med Ali siden skolestart, fortæller noget af det samme til BT:

 

Læs også
De radikale siger nej til stopprøver i 0. klasse

Emilie Aaby

Hun siger, at der ingen undskyldning er for brandattentatet:

 

“Det kan slet ikke retfærdiggøres, at de brændte ham. Det er virkelig tragisk og chokerende, at det kunne ske i vores lille by. Det fortjener ingen. Men han er ikke et mobbeoffer, og jeg kan ikke se på, at han bliver fremstillet som en fredelig fyr, for det ved alle på 9. årgang, at han ikke er.”

 

Det er svært at se på, mens der bliver spredt løgne om sagen, skolen og vores 9. årgang. Mølleskolen er et fantastisk sted at være. Man kan ikke vide, hvordan der er, hvis man ikke selv har gået der. Ali Akbari er absolut ikke noget mobbeoffer. Han er provokerende og truende. Han søger kontakt ved at gå ind i en og råber af en. Han har kaldt mig ‘luder’, og sagt ”fuck din mor”, når jeg har truffet ham på gangen. Han har truet mange af mine venner og har været efter rigtig mange på årgangen.”

 

http://www.bt.dk/krimi/emilie-gaar-i-klasse-med-brandoffer-han-er-provokerende-og-truende

 

Eleven Freya og moderen Berit: ali var mobbeoffer

Beretningerne om Ali har fået en tredje elev og en forældre til at reagere. Citeret fra Facebook via uriasposten.dk:

 

Læs også
Den danske folkeskole bliver mere og mere socialt opdelt

“Jeg har gået i klasse med Ali og to af de fire drenge der gjorde det… Jeg kan fortælle at de altid (i hverfald så længe jeg kan huske) har været efter Ali. Jeg husker specielt en hændelse i 8. klasse hvor en masse drenge samlede sig i min klasse i en stor klump rundt om Ali og prøvede at få ham op i det røde felt. De stod og råbte og klappede som om det var en eller anden fodbold kamp. Hændelser som den var nærmest hverdag for Ali. Det er jo mobning. Det har på ingen måder været Ali der har været problemet. Det er dem der er problemet…” (Freja Mikkelsen på Facebook, 9. februar 2017)

 

Berit Måge:

Mølleskolen har svigtet big time i flere år. Når man bliver massivt mobbet af flokke af drenge og ender med at blive sendt hjem fordi man ikke kunne stå model til det og mistede kontollen og der ingen konsekvenser er for drengene så er det svigt ikke bare af Ali men også mobberne.Da min datter gik i klassen kom hun hjem gang på gang og fortalte at nu gik det igen ud over Ali. Hun er også gået til lærerne flere gange og fortalt hvad hun har set. Ingen konsekvens. … Ali er en god dreng som prøvede sit bedste men havde svære vilkår. Øv hvor er det trist!!!!! :(” (Berit Måge på Facebook. 8. februar 2017)

 

http://www.uriasposten.net/archives/80661

Skolens ansvar

Vi har en af verdens dyreste folkeskole. Men alligevel er den ikke i stand til at sikre at den slags ikke sker. Heller ikke selv om konflikterne har været kendt i flere år.

 

Fra ‘begge sider’ lyder det at der har været konflikter i årevis.

 

Nu venter vi på skolens redegørelse.

Læs også
Video: Indvandrerelever smadrer møbler og spærrer døren for læreren – 10 år gammel video vækker debat

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…