USA’s udenrigsministerium advarer amerikanske turister om, hvor de især skal vogte sig for terror i Europa

Colourbox

Forud for sommerens feriesæson har USA’s udenrigsministerium udsendt en advarsel til amerikanere, der planlægger at rejse til Europa. Denne advarsel gælder indtil 1. september.

 

Forud for vinterens feriesæson kom en lignende advarsel.

 

Den nye rejsevejledning til amerikanerne er præget af den seneste tids terroraktioner i Europa: Drabet på en politibetjent i Paris. Bombesprængningen i Skt. Petersborgs metro. Angrebet i Stockholm, hvor en lastbil blev brugt som våben. Og angrebet i London, hvor terroristen kørte en personbil ind i mængden.

 

Disse fire terrorangreb fandt sted på mindre end en måned. I alle tilfælde var der tale om gerningsmænd med sympati for Islamisk Stat og Al-Qaida.

 

Det er den uhyggelige baggrund for, at de amerikanske myndigheder opfordrer deres borgere til at være opmærksomme, når de færdes i Europa. Specielt når de befinder sig i større forsamlinger.

 

Hav en nødplan parat

Man gør opmærksom på, at terroristerne især betragter turiststeder, transportmidler, indkøbscentre og officielle bygninger som egnede mål. Hoteller, store begivenheder og lufthavne nævnes også.

 

Man gør det klart, at terrorister efterhånden bruger en bred vifte af våben og metoder: Skydevåben, sprængstoffer, køretøjer og stikvåben. I mange tilfælde er det svært at opdage faren, før angrebet kommer.

 

Amerikanske turister opfordres til at følge anvisningerne fra de enkelte landes myndigheder. Man bør også selv følge med i medierne og andre kilder til information, hedder det.

 

Vejledningen råder direkte de amerikanske turister til at holde kontakten til deres familie og sikre sig, at de ved, hvordan de får fat i én, hvis en nødsituation opstår. Desuden bør de selv have en nødplan parat, hvis de skulle blive ramt af terror.

 

”I love Paris”, men …

Læs også
USA støtter Israel mod EU

Europa har mistet sin uskyld – også i amerikanernes øjne.

 

Det er meget godt med ”I Love Paris in the Springtime” og ”Wonderful, Wonderful Copenhagen”. Men et sted i idyllen kan der findes en islamiske terrorister. Og de ville elske at ramme amerikanere.

 

https://travel.state.gov/content/passports/en/alertswarnings/Europe.html

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…