Svindler havde udtænkt en smart plan for at snyde en guldsmed – men han blev selv snydt, så vandet drev

Google Maps

Onsdag eftermiddag modtog Midt- og Vestsjællands Politi en henvendelse fra en guldsmedeforretning i Karen Olsdatters Stræde i Roskilde.

 

En kunde havde via nettet bestilt varer for cirka 50.000 kr. og betalt for dem. Han ville nu komme ned i butikken og afhente dem.

 

Det kunne jo umiddelbart se tilforladeligt ud, eftersom varerne var betalt. Men hos guldsmeden anede man uråd. Denne fremgangsmåde har man nemlig set i andre guldsmedeforretninger, hvor der er lavet svindel.

 

Den falske kunde anvender et stjålet betalingskort. Men han sørger for at få afhentet varerne, før det stjålne kort når at blive spærret. Derefter står guldsmeden tilbage med et stort økonomisk tab.

 

Derfor lagde guldsmedeforretningen en plan sammen med politiet. Det endte med, at svindleren selv blev snydt, så vandet drev.

 

Politiet på lur

Kort før lukketid trådte han intetanende ind i forretningen for at afhente varerne. Men så fandt han ud af, at der var andre ’kunder’ i butikken.

 

Politiet stod nemlig på lur og anholdt ham på stedet. Der er tale om en 20-årig mand fra Ishøj. Han sigtes for bedrageri.

 

Midt- og Vestsjællands Politi vil forsøge at sammenholde denne sag med lignende sager fra andre politikredse i Storkøbenhavn.

 

Forhåbentlig kan der blive sat en stopper for denne nye form for bedrageri. Skal der snydes, skal det være svindleren, der bliver snydt – ikke en hæderlig guldsmed.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…