I indvandrerghettoen Gellerup fyrede børn ned til 8 år raketter mod andre – forældrene så på, men greb ikke ind

“Vi undrer os over, at man kan bære sig så uforsigtigt ad. Det er noget, vi vil arbejde med op til næste nytår – for eksempel med en kampagne,” siger Jens Espensen leder af lokalpolitiet i Gellerup/Toveshøj til gellerup.nu.

 

Jens Espersen fortæller også, at nytåret “foregik roligt og i god stemning”. Med andre ord, der var altså ingen skraldespandsbrande og stenkast efter politiet.

 

Børn skød raketter mod hinanden

“Vi har i flere omgange set børn helt ned til 8-10 år, der fyrede romerlys og raketter af mod hinanden uden at passe på. Også selv om deres forældre stod i nærheden. Heldigvis skete der ikke noget, men der kunne let være sket øjenskader eller det, der er værre. På flere parkeringspladser gik børnene og legede krig med fyrværkeriet, og det var altså ikke så smart. Forældrene tror åbenbart, at det er ufarligt. Normalt ville vore gadeplansmedarbejdere have fulgt børnene hen til forældrene for at få en snak med dem, men her smuttede børnene hurtigt væk,” fortæller Thomas Jantszch, der koordinerer gadeplansmedarbejderne. (gellerup.nu)

 

Gadeplansmedarbejderne løb ikke efter børnene, for det må de ikke.

 

At mindreårige løb rundt med konsumfyrværkeri som man skal være fyldt 18 år for at købe, var altså ikke et emne for gadeplansmedarbejderne. Det burde det have været. De skulle selvfølgelig have handlet på den højst unormale situation, sat efter børnene og mobiliseret forældrene der stod og kiggede på.

 

Krudt er sejt og minder om hjemlandet

Thomas Jantszch tror forældrene er uvidende om, at nytårskrudt kan være farligt.

 

Det er forældrene næppe, for alle betydningsfulde familier har sønner der har fået større eller mindre skader forårsaget af krudt. Det er ikke pigerne der løber rundt og skyder efter hinanden.

 

Bevares mange etniske danskere er også begejstrede for nytårskrudt til at byde det nye år velkommen, men de retter som regel raketterne lige op og ikke mod offentlige bygninger som fx Odense Rådhus. Og hvis de er uforsigtige, så er det typisk, fordi de har fået en tår over tørsten.

 

Ifølge vidner kom dem der skændede demokratiet hus kørende til i biler. Derfor er det ikke til at komme uden om, at beskydningen af Rådhuset var en planlagt handling, fra mennesker der ville vise deres foragt for det danske samfund.

 

Læs også
Indvandrer slog, sparkede og truede 15-årig pige – så forsøgte han at lyve sig fra det i retten

Kendte grupper af den slags er de stærkt venstreorienterede voldelige grupperinger i København, fx Anti-Fascistisk-Aktion. Og det er indvandrere fra muslimske lande fx klanmedlemmer med bandetilknytning. Det kunne være Black Army og United Tribunes Forever. Begge grupper er stærkt repræsenteret i Odense.

 

I bandekredse er man selvsagt meget vilde med krudt, derfor bliver der også købt rigeligt ind til de mindreårige brødre og det er naturligvis helt bevidst, at man undlader beskyttelsesbriller, det ser simpelthen ikke sejt ud.

 

Andre tror fast på, at Allah holder hånden over en, så man ikke får en raket i nakken eller i øjet.

 

30 kg krudt mindre

Lillejuleaften fik Østjyllands Politi et tip om, at en person opbevarede en større mængde krudt i en lejlighed i Gellerup.

 

Politiet fandt da også samlet 30 kg fyrværkeri i en lejlighed og i lejlighedens kælderrum. 26 kg var lovligt, resten var ulovligt knaldfyrværkeri. Det hele blev konfiskeret og kørt væk af ammunitionsryddere. En 20-årig mand kan nu se frem til en bøde. (Døgnrapporten)

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…