17-årig syrer blev behandlet som et stakkels flygtningebarn – nu er han anholdt for at planlægge et terrorangreb

Politiets specialstyrker i den tyske delstat Brandenburg anholdt tirsdag morgen en 17-årig syrer. Han mistænkes for planer om et terrorangreb i Berlin, hvor han ville sprænge sig selv i luften.

 

På WhatsApp havde han ganske åbent fortalt sin mor om sine planer. Det vides ikke, om hun derefter gjorde noget for at forhindre terrorangrebet.

 

Brandenburgs indenrigsminister Karl-Heinz Schröter oplyser, at det var oplysninger fra andre tyske delstater, der bragte politiet på sporet af den mistænkte.

 

’Uledsaget flygtningebarn’

Den 17-årige blev ellers behandlet som et såkaldt uledsaget flygtningebarn. Altså et stakkels barn, der skulle forestille at være kommet væk fra sine forældre.

 

Han var blevet anbragt på et særligt hjem for sådanne børn.

 

Det viser sig nu, at han absolut ikke var noget hjælpeløst barn.

 

Han sørgede selv for at komme illegalt ind i Tyskland – man ved ikke helt hvornår. Den slags kan lade sig gøre, fordi grænsekontrollen er hullet som en si.

 

Da han var kommet ind, søgte han om asyl. Det endte med, at han blev anbragt på hjemmet for asylbørn.

 

Politiet undersøger nu ’barnets’ omgangskreds.

 

Der vil blive ved med at komme flere

Læs også
Tyskland: En “latent følelse af utryghed”

Dette er en alvorlig advarsel til de tyske myndigheder.

 

Hans-Georg Maassen, der leder den tyske efterretningstjeneste Bundesamt für Verfassungsschutz (BfV), understreger, at Islamisk Stat nu prioriterer Tyskland højere end før.

 

Sidste år pløjede IS-sympatisøren Anis Amri en lastbil ind i de besøgende på et julemarked i Berlin. Den 17-årige syrer, der netop er anholdt, ville åbenbart gå i hans fodspor.

 

Nu er han så taget ud af cirkulation. Men der vil blive ved med at komme flere.

 

http://www.focus.de/politik/deutschland/soll-selbstmordanschlag-in-berlin-geplant-haben-terrorverdaechtiger-in-der-uckermark-gefasst_id_7195026.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…