17-årig afrikaner anholdt efter bandekrig i Gråsten: ”Fucking racister så langt ude på landet”

Gråsten er nok bedst kendt som den idylliske lille by med kongeslottet. Men det skal man ikke lade sig narre af.

 

Nu er bandekrigen også nået hertil.

 

Hidtil har Syd- og Sønderjyllands Politi ellers afvist, at der foregår en bandekrig i Sønderborg-området.

 

Godt nok har der været en del skyderier med skarpe våben, og der har været drabsforsøg. Men det har politiet beskrevet som enkeltstående tilfælde eller familiefejder.

 

Indtil i mandags. Her oplevede man, at to mænd bortførte to andre for at tvinge penge ud af dem. Det var bandekredse i København, der stod bag bortførelsen, og de to ofre blev da også kørt til Hovedstaden.

 

Det lykkedes dog tirsdag for begge at flygte. Så bortførelsen var ikke ligefrem superprofessionelt gennemført.

 

”Jeg har mange smerter”

Mens man ventede på grundlovsforhøret i Sønderborg over de to gerningsmænd, stod den ene af disse og snakkede løs om banderelationer, så JydskeVestkystens reporter kunne høre det.

 

Det var en kæmpestor, høj og kraftig afrikaner på 17 år med blod og hævelser i ansigtet. Han erklærede:

 

”Hvis jeg kommer det forkerte sted hen, bliver jeg dræbt – eller også bliver en anden dræbt.”

 

Afrikaneren fik også lige tid til at kalde to kvindelige politibetjente for ”fucking racister”. Og så klynkede han: ”Jeg har mange smerter. Jeg forstår ikke, hvordan jeg kan blive udskrevet, sådan som jeg har det.”

Læs også
Afrikaner fik afvist sin asylansøgning, men han blev ikke udvist – det fik frygtelige konsekvenser for en 9-årig pige

 

Den 17-årige og hans 22-årige medsammensvorne blev varetægtsfængslet i fire uger for kidnapning og bortførelse. I hvert fald det ene af ofrene tilhører det kriminelle miljø i Sønderborg-området.

 

Konkret er de to gerningsmænd sigtet for med vold og trusler at have frihedsberøvet de to ofre ”for vindings skyld” og for vold.

 

”Jeg har fjender de fleste steder”

Dommeren lukkede dørene under retsmødet. Derfor ved man ikke, hvordan de to gerningsmænd nærmere er forbundet med bandemiljøet.

 

Den 17-årige skal anbringes på en sikret institution for unge kriminelle. Det skulle være Egely på Fyn. Men det protesterer han mod:

 

”Jeg har fjender på Egely. Jeg har fjender de fleste steder. Kør mig til Stevnsfortet. Hvorfor skal jeg overhovedet i retten her, jeg skal til København? Fucking racister så langt ude på landet.”

 

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

Bandekrigen er nået til Gråsten. Men denne unge bandekriger fra København er ikke meget for at befinde sig blandt ”fucking racister” i det sønderjyske.

 

Han synes, at det er meget sjovere at rende rundt og plaffe løs i Nørrebros gader.

 

https://www.jv.dk/soenderborg/Bandekrigen-er-kommet-til-Soenderborg/artikel/2558060

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…