Video: Kampsport-træner har tre simple tricks, som børn skal bruge, hvis de bliver overfaldet – og så har han et meget specielt råd til, hvad de skal råbe

Børn er selvfølgelig sårbare over for voksne, der overfalder dem. Det er mange forældres skræk, at det kan ske for deres børn.

 

Men børnene behøver nu ikke at være så hjælpeløse endda. Det demonstrerer Matt Fiddes, som er træner i kampsport, i denne video med 11-årige Melissa.

 

Matt viser, hvordan et barn kan gøre modstand mod en overfaldsmand med tre simple tricks. Og så har han et meget usædvanligt råd til, hvad børnene skal råbe, hvis de bliver overfaldet.

 

Den første situation

I den første situation griber overfaldsmanden (Matt) barnet (Melissa) om håndleddet. Så skal hun dreje håndleddet lidt, så manden har sværere ved at holde fast i det.

 

Derefter skal hun trække armen fri af grebet ved at bruge den smalleste del af håndleddet til at bryde gennem åbningen mellem tommelfingeren og de andre fingre.

 

Den anden situation

I den anden situation går overfaldsmanden frem mod pigen og griber hende om halsen. Det kan se umuligt ud at komme fri af dette greb. Men det er det ikke.

 

Hun skal først sparke ham hårdt i skridtet. Dernæst skal hun løfte sine arme i vejret og så hamre næverne ned mod hans underarm. Så skal han nok slippe taget.

 

Den tredje situation

I den tredje situation kommer overfaldsmanden bagfra og holder pigen omkring hendes arme, så hun er låst fast.

 

Hun kan ikke umiddelbart komme ud af dette greb, men så kan hun gøre noget andet: Hun kan trampe ham så kraftigt som muligt på foden. Smerten kan få ham til at løsne sit greb.

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Det giver hende mulighed for at gå ned i knæene og trække sig ud under hans arme.

 

Hvis hun har mulighed for det, skal hun skubbe ham i ryggen, inden hun giver sig til at løbe.

 

Det skal hun råbe

Og så har Matt Fiddes et overraskende råd til, hvad pigen skal råbe for at påkalde sig andre menneskers opmærksomhed.

 

Hun skal ikke råbe ”Hjælp!” Hun skal hellere råbe ”Det brænder!”

 

Undersøgelser viser, at det i højere grad fanger folks opmærksomhed. Det er angiveligt, fordi de fleste mennesker er mest optaget af det, der har noget med dem selv at gøre. Risikoen for brand får dem op på dupperne, fordi det er en risiko, der måske rammer dem selv.

 

Læs også
Video: Hvalpen skal møde sin far for første gang – og så kommer overraskelsen

Det lyder jo ikke så rart, men det kan være, at det er realiteten.

 

Midt under et overfald kan det nu nok være svært for pigen at huske på, at hun skal råbe ”Det brænder!”. Det er jo ikke den reaktion, man instinktivt har.

 

 

Det kan lade sig gøre

Under alle omstændigheder er der altså muligheder for at sætte sig fysisk til modværge. Det svære er så for et barn at vurdere, om det risikerer at forværre situationen.

 

Men der er eksempler på, at selv unge spinkle piger, der kender til kampsport, har været i stand til at uskadeliggøre en overfaldsmand – eller endda flere. Den Korte Avis har bragt nogle af dem.

 

Et af dem kan man læse ved at klikke på dette link:

Læs også
Video: Hunden risikerer sit eget liv for at redde sine hvalpe ud i live

 

https://denkorteavis.dk/2015/tre-gaderovere-overfaldt-og-befamlede-15-arig-kampsportspige-men-de-havde-valgt-det-helt-forkerte-offer/
http://www.dailymail.co.uk/femail/article-3831303/Three-moves-save-child-s-life-Martial-arts-teacher-reveals-self-defence-tricks-youngsters-know.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…