Video: Han strækker jublende armene i vejret, fordi han er blevet verdensmester i cykelløb … tror han – men der er lige noget, han har overset

Adama Toupalik fra Tjekkiet ligger i front, da de første cykelryttere er tæt målstregen. Det er VM i cykelløb for aldersgruppen under 23 år.

 

Toupalik strækker jublende armene i vejret og svinger med dem for at få publikum til at juble. For at demonstrere, at han ikke længere kan hentes, laver han også en lille koket opbremsning – så sikker er han på sejren.

 

Da han kører over stregen, slår han sig på hjertet.

 

Men der er lige noget, han har overset: Faktisk er der en runde tilbage af løbet. Han har talt forkert!

 

Det har hans konkurrenter derimod ikke. De suser lige forbi ham. Det ender med, at en belgier løber med mesterskabet med Toupalik på en andenplads.

 

”Jeg var i en slags trance”

Hvordan kunne det ske?

 

Toupalik var godt oppe at køre ved udsigten til, at hans store drøm om at blive verdensmester så ud til at gå i opfyldelse. Han var så langt væk i sin sejrsrus, at han slet ikke hørte, at klokken ringede ud til sidste omgang.

 

Han hørte heller ikke, at dele af publikum nærmest rædselsslagne på hans vegne råbte, at der var en runde tilbage. På videoen råber TV-kommentatorerne også fuldstændig vantro: ”Han tror, at han har vundet!”

 

Til tjekkiske medier sagde Toupalik bagefter: ”Jeg er en idiot. Jeg havde aldrig troet, at jeg kunne lave sådan noget. Jeg var i en slags trance ved målstregen.”

 

Men han tog det i strakt arm: ”Alle synes, at det er en vittighed. Det accepterer jeg. Det var min fejl, og den slags ting sker nogle gange.”

Læs også
Video: Hunden vil sidde ned, så hvorfor ikke sætte sig på en dejlig blød baby …

 

Bedre held næste gang. Én ting kan man ikke tage fra Adama Toupalik: Han vil gå over i cykelhistorien.

 

(Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…