Video: Chauffør bruger sin iPad, mens han kører bus med mange passagerer i tæt trafik – nu falder hammeren

Bussen er på vej fra København til Aarhus. På forreste række sidder en passager, som ikke tror sine egne øjne:

 

Mens chaufføren kører på motorvejen, sidder han bag rattet og bruger sin iPad. Til trods for, at der er ganske stærk trafik. Det gentager sig nogle gange.

 

Der opstår ikke umiddelbart nogen farlig situation. Men når chaufføren er optaget af sin iPad, skal der jo bare ske noget lidt uventet, for at det kan gå alvorligt galt.

 

Passageren bliver så forarget, at han optager det på sin mobil. Bagefter lægger han optagelsen ud på Facebook, hvor han opfordrer andre til at dele opslaget. Det bliver gjort af mange.

 

Nu er chaufføren blevet fyret.

 

Det rammer aldrig mig

Chaufføren arbejdede for busselskabet Pletten, der var underleverandør for selskabet Rød Billet. Direktør hos Rød billet, Thomas Hintze, sagde i går til TV2: ”Han har kørt sin sidste tur for os.” Derefter blev chaufføren fyret af Pletten.

 

Pletten har nu sendt en påmindelse ud til alle sine chauffører, hvor reglerne for sikker kørsel indskærpes.

 

Alle ved, at brugen af iPads og mobiltelefoner under bilkørsel giver anledning til en del ulykker. Men mange har tilsyneladende en tyrkertro på, at det bare ikke lige rammer dem. Det gælder altså tilsyneladende også denne buschauffør med flere års erfaring.

 

Men nu vil buschauffører altså være klar over risikoen for, at de bliver optaget på video. Forhåbentlig er det med til at afholde dem fra den slags kørsel. Det er da i hvert fald langt bedre, end at chauffører, der i øvrigt kan være dygtige, bliver fyret.

 

Se videoen fra Facebook her:
http://nyheder.tv2.dk/samfund/2016-06-11-chauffoer-brugte-ipad-paa-motorvejen-nu-er-han-blevet-fyret

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…