Opsang fra en læser: Vi savner hygge – livsglæde og dansktop er reelt smidt ud af DR

Kisser & Søren med Familie Journalens læserpris i Boxen 2016. Foto: Kurt Terkelsen

Dansktopmusik handler meget om sol, sommer og kærlighed. Den skaber livsglæde, fest og stemning. Der er en kultur, der uge efter uge fylder idrætshaller, kroer og markedspladser med danseglade mennesker og iørefaldende toner – akkompagneret af fadøl og festsang. Den danske populærmusik lever og har det godt, og den folkelige musik har stadig et solidt tag i et trofast og bredt publikum i alle aldre.

 

Et godt eksempel er, at Frederikssund Marineforening fik lavet en flot aftale med Kisser & Sørens Venneforening, om at lavet en ekstra bus fra Sjælland til Stettin i Polen, med underholdning leveret af Kisser & Søren som bliver akkompagneret af det populære band Pet-Mic’. I løbet af én god måned var bussen fyldt op med 50 personer fra Frederikssund.

 

Her viser det sig igen og igen, at den folkelige musik, ikke har mistet forbindelsen til den brede befolkning, selvom Danmarks Radio – det selvudnævnte musikpoliti for længst har kørt dansktoppen væk fra DR’s hovedkanaler og ud på den digitale P5 – langt væk fra de fleste bilradioer – og når den viser sig i fjernsynet, er det på de mindre kanaler som DK4 og TV 2 Charlie.

 

Jeg kalder det snobberi, at dansktoppen ikke blev spillet mere på DR og burde flyttes tilbage på P4, så ville der komme mindst tre gange så mange lyttere, for i virkeligheden er vi rigtige mange danskere, der holder af musikken, fordi det er en event der er den eneste art i Danmark, hvor ordene hygge – livsglæde – og dansktop er i absolut højsæde.

 

www.dansktoppensubnet.dk

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…