Uffe Elbæks parti: Der er også gode ressourcer i Grimhøjmoskeens imamer og Hizb ut-Tahrir’s medlemmer

Tag endelig ikke fejl. Der er også masser af gode ressourcer til gavn for det danske samfund og samfundets sammenhængskraft hos både Grimhøjmoskeens imamer for slet ikke at tale om Hizb ut-Tahrir.

 

I hvert fald hvis man skal tro Uffe Elbæks parti, Alternativet, og partiets udlændingeordfører, Rasmus Nordqvist.

 

Vi skal blot hjælpe Grimhøj-imamerne

Således erklærede Ramus Nordqvist under en debat i Folketinget den 3. maj, at alle mennesker uanset deres holdninger udgør en ressource, og han understregede blandt andet:

 

“Mener jeg så, at imamer, der står og prædiker lettere uhyrlige ting i vores samfund, er en ressource? Jeg er sikker på, at de har ressourcer, og dem skal vi nok hjælpe med at finde frem til sammen i Danmark, netop fordi vi har en stærk sammenhængskraft.”

 

Bemærkningen om Grimhøj-imamerne som en ressource for den danske sammenhængskraft fik Søren Espersen (DF) til at udbryde:

 

“Jamen, jeg glæder mig til, at hr. Rasmus Nordqvist tager over til Grimhøj-moskeen og får en lille dialog med dem. Det kunne være, det kunne hjælpe, selvom jeg har mine tvivl.”

 

Også Hizb ut-Tahrir tilhængerne har gode ressourcer

Forespørgselsdebatten om samfundets sammenhængskraft var rejst af Dansk Folkeparti, efter at en befolkningsfremskrivning har godtgjort, at der i 2050 vil være over en million flygtninge og indvandrere i Danmark.

 

Tidligere i debatten havde Rasmus Nordqvist erklæret, at man ikke kunne diskutere Hizb ut-Tahrir, da det var en organisation.

 

Det fik Søren Espersen til at opregne Hizb ut-Tahrir’s medlemmers gøren og laden:

 

Læs også
Muslimer kræver nye pasregler – muslimske kvinder må ikke vise deres ører

”Nu vil ordføreren (Rasmus Nordquist, red.) ikke acceptere det her begreb (ressource, red.) i forbindelse med Hizb ut-Tahrir, fordi det ikke er enkelte mennesker, men en sammenslutning, der arrangerer møder, hvor kvinder sådan er stuvet ind ved siden af og helst ikke må sige noget, som går rundt i gaderne og agiterer for, at man ikke skal stemme til folketingsvalget,” fremførte Søren Espersen og fortsatte:

 

”Og som chikanerer ordentlige borgere af muslimsk orientering, som måske gerne ville det. Er det en ressource?”

 

Det mente Rasmus Nordqvist, at det er, hvis man blot får snakket med dem:

 

”Med hensyn til om det er en ressource, hvad de mennesker, som spørgeren omtaler, gør der, vil jeg sige: Nej det er ikke en ressource, de har, når de gør de ting? Men gør det, at de ingen ressourcer har i deres liv? Nej, jeg tror på, at alle mennesker har ressourcer, svarede Nordqvist og fortsatte:

 

”Det er derfor, vi skal have en ordentlig integration, og det er derfor vi skal have et stærkt civilsamfund, som kan hjælpe folk til at de kan udleve deres ressourcer.”

 

Inger Støjberg: ”Jeg har aldrig nogensinde hørt noget lignende”

Det var en noget målløs integrationsminister Inge Støjberg (V), som ved debattens afslutning blandt andet udbrød:

Læs også
Trykkefrihedsselskabet: Vi går mod mørkere tider

 

”Men når man så hører Alternativet i dag, tager det helt nye højder. Jeg har ganske enkelt aldrig nogensinde hørt noget lignende, som da hr. Rasmus Nordqvist står her på talerstolen og begrunder, hvordan han ser ressourcer i alle mennesker, også den imam, der måtte opfordre til vold mod børn, hvis de ikke retter ind,” lød det fra Inger Støjberg, som blandt andet fortsatte:

 

”Altså hvordan man som imam stadig væk kan have masser af ressourcer, må man forstå, også for det danske samfund, selvom man hverken går ind for ligestilling eller andre helt fundamentale frihedsprincipper.”

 

Heller ikke Alternativets holdning til Hizb ut-Tahrir gik upåtalt hen, da integrationsministeren rullede sig ud:

 

”Eller hvordan man som medlem af Hizb ut-Tahrir, måtte man forstå, var fyldt med ressourcer og kunne være en stor gevinst for det danske samfund. Det tager ganske enkelt nye højder.”

 

Efterfølgende betegnede Inger Støjberg Alternativet som et sted, hvor bisoner løber frit omkring, og hvor der er kødløse dage, hvor man laver regnestykker uden facit, og hvor man på ingen måde er bundet op på den virkelige verden.

 

”Måske er det i virkeligheden også der, regnbuen ender. Jeg ved det ikke, men man kunne tro det,” sluttede integrationsminister Inger Støjberg sin vurdering af Alternativet.

Læs også
Fupjournalistik: Politiken fortier muslimers rolle i de alvorlige uroligheder på Nørrebro
Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…