Udvist af Danmark og på tålt ophold, nu har han kørt sin ekskæreste ned

Skærmprint Facebook.

Østjyllands Politi udsendte søndag aften en efterlysning på Liban Mohammed (LM). Ifølge politiet har LM kørt sin ekskæreste ned og frihedsberøvet en 29-årig mand. Ofrene er behandlet på skadestuen, men er udskrevet.

 

29-årige somaliskfødte Liban Muhammed har afsonet en dom på 8,5 års fængsel for flere hjemmerøverier af særlig grov karakter, og han er udvist af Danmark for bestandig. Han blev løsladt i 2015.

 

Et af ofrene for LM´s gerninger var et hjemmerøveri mod en 65-årig mand. Ofret fik en kraftig hjerneblødning i forbindelse med en torturlignende seance, der blandt andet omfattede 7-8 knivstik. LM og hans voldsbrødre efterlod den 65-årige stærkt blødende og bagbundet til en stol. Ofret var tæt på at miste livet.

 

I en anden sag overfaldt LMen sklerosepatient som sad i kørestol. Kørestolsbrugeren blev slået med et baseballbat.

 

Somalieren er en kynisk og farlig voldspsykopat og han er udvist af Danmark for bestandig. Men LM er ikke rejst, han har nemlig i stedet fået tålt ophold i Danmark. Ifølge politiet bor Liban Mohammed i Østjylland.

 

Center for udvisningsdømte kriminelle

LM skal melde sig i Center Sandholm en gang om ugen, men det er formodentlig slut til sommer. Regeringen har nemlig åbnet et nyt udrejsecenter, det er på Kærshovedgård i Ikast. Kærshovedgård har tidligere fungeret som åbent statsfængsel.

 

Ifølge Regeringen er der plads til 600 personer på Kærshovedgård. Målgruppen er, afviste asylansøgere som nægter at forlade Danmark, udvisningsdømte kriminelle på tålt ophold samt udvisningsdømte udlændinge som nægter at forlade Danmark, men som ikke har fået tålt ophold. Disse personer har i dag en såkaldt ”kriminel meldepligt”.

 

Voldspsykopaten Liban Mohammed kan altså se frem til, at skulle bo på Kærshovedgård, hvor han vil blive bespist tre gange dagligt, men i øvrigt har ret til at færdes hvorhen han vil.

 

Ifølge udlændingestyrelsens notat vil der blive etableret adgangskontrol, med mulighed for at visitere folk der skal ind i centret. De forskellige målgrupper vil komme til at bo adskilt fra hinanden, og der vil blive opsat hegn og videoovervågning.

 

Med andre ord, de kommende beboere på Kærshovedgård vil altså blive godt beskyttet mod uønskede fremmede. Man skulle umiddelbart syntes, at det måtte være beboerne i lokalområdet som kan få behov for beskyttelse, med så høj en koncentration af udvisningsdømte kriminelle voldspsykopater.

Læs også
Højesteret ophæver opholdspligten og slipper kriminelle på tålt ophold løs på den sagesløse befolkning – politikerne svigter

 

Ifølge Midt- og Vestjyllands Politi har man igangsat en række tryghedsskabende tiltag med involvering af lokalbefolkningen. Der er bla. udpeget en ”Tryghedsambassadør” på hver af de 7 lokalpolitistaioner i området.

 

Tryghedsambassadørerne skal være tovholdere på at følge området tæt, have løbende kontakt med operatørerne på de lokale centre, og have tæt samarbejde med kommunerne og tæt dialog med kredsens analyseafdeling, hvor vi har eksperter på området, skriver Midt- og Vestjyllands Politi.

 

Det er et eksperiment

Beboerne i lokalområdet er selvsagt bekymrede over det nye udrejsecenter. En borger Ole Tranberg skriver i et læserbrev:

 

”Grunden til mine store betænkeligheder ved det nye center er, at man placerer 600 af de mest uvelkomne mennesker i Danmark under nogle forhold, hvor man uden den store psykologiske indsigt må forudse ubehagelige og farlige situationer, ikke bare på centret, men også – og måske især – udenfor. Jeg vil gå så vidt, at jeg vil kalde det et stort eksperiment at placere afviste – måske enkelte traumatiserede flygtninge på tålt ophold – herunder personer som betegnes som krigsforbrydere, toppet op med mindst 150 udvisningsdømte hardcore kriminelle.”

 

Det er forståeligt, at borgerne i Ikast er bekymrede, for buzzord som tryghedsambassadør, tovholder, analyse og eksperter skaber jo ikke tryghed, snarer det modsatte.

 

Læs også
Så mange asylansøgere i Danmark blev sidste år dømt overtrædelser af straffeloven – herunder for drab og voldtægter

Borgerne har ikke brug for fine skrivebordseksperter, men hærdebrede politifolk som står til rådighed 24/7 og for hvem det kun tager et par minutter, at nå frem hvis nogen kalder på dem.

 

Myndighederne indkaldte til et borgermøde i januar, man vil indkalde til et nyt 25. maj.

 

Informations kæledække

Den Korte Avis har tidligere skrevet om Liban Mohammed. Det var i september sidste år, hvor flygtningene begyndte at vælte ind over den danske grænse, mens de bevægede sig til fods op ad den jyske motorvej.

 

Liban Mohammed var en af dem som kørte til grænsen for at samle flygtningene op, så de kunne blive kørt gennem landet mod Sverige.

 

Liban Mohammed skrev bla. om sin menneskesmuglingsaktivisme i Information, ligesom han har leveret flere andre artikler til avisen. Læs mere i artiklen her.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…