Mange kender ikke reglerne for, hvem der har ansvaret ved en ulykke – her er råd til, hvad man skal gøre

Ny undersøgelse viser, at mange er i tvivl om reglerne for ulykkesforsikring, når man fylder 18 år. Det kan betyde, at mange unge kommer til at stå uden ulykkesforsikring og dermed uden dækning, hvis uheldet er ude.

 

Oktober 2016 – Kun hver tredje forælder med udeboende børn over 18 år ved, at den unge kun er dækket ved en ulykke, hvis vedkommende har sin egen ulykkesforsikring. Det viser en undersøgelse, som Epinion har gennemført for Codan. Den manglende viden om reglerne kan efterlade mange unge uden dækning, hvis de eksempelvis får skader på deres tænder ved et cykelstyrt eller i værste fald får varige mén efter en ulykke. Det er bekymrende, mener Codan:

 

“Det er rigtig vigtigt, at unge mennesker har en ulykkesforsikring, for de økonomiske konsekvenser af at komme ud for en ulykke kan være alvorlige og potentielt set forfølge én resten af livet, hvis man er uforsikret.

 

Når vores kunder har børn, der snart fylder atten, så skriver vi til dem og informerer dem om, at de bør sørge for at barnet får sin egen ulykkesforsikring. Men vi kan ikke nå alle, og vi kan desværre se, at mange er i tvivl om reglerne,” forklarer Camilla Amstrup, privatdirektør i Codan.

 

Vil have flere til at forsikre voksne børn

Codan vil nu gøre det nemmere og mere attraktivt for deres kernekunder at forsikre deres voksne børn:

 

“Vi ved, at forældrene spiller en stor rolle i forhold til, om de unge bliver forsikret ordentligt, når de fylder atten, og når de flytter hjemmefra. Derfor vil vi nu gøre det både nemmere og mere attraktivt for forældre at grundlægge gode forsikringsvaner for deres børn ved at tilbyde alle vores kernekunder særlige fordele, hvis de tegner forsikringer for deres voksne børn,” fortæller Camilla Amstrup.

 

Codans undersøgelse viser, at mor og far er de vigtigste kilder til rådgivning om privatøkonomi og forsikringer for personer i alderen 18-25 år. Denne gruppe spørger i langt højere grad mor og far til råds frem for at søge vejledning hos deres bank eller forsikringsselskab.

 

Udvalgte tal fra undersøgelsen

* 56 procent i aldersgruppen 18-25 år spørger deres mor til råds om privatøkonomi og forsikringer, 38 procent spørger deres far. Kun 18 procent spørger bank eller forsikringsselskab

* Kun hver tredje (34 procent) forælder med udeboende børn over 18 år ved, at den unge kun er dækket, hvis vedkommende har sin egen ulykkesforsikring

* En fjerdedel af danskerne (23 procent) tror fejlagtigt, at en person over 18 år automatisk er dækket af forældrenes ulykkesforsikring, så længe vedkommende bor hjemme

* Blandt forældre med hjemmeboende børn over 18 år tror hele 37 procent, at forældrenes ulykkesforsikring automatisk dækker den unge

Læs også
Nu kommer efterårsstormene – her er gode råd til husejere

* Næsten en tredjedel (31 procent) af alle svarer ‘ved ikke’ til spørgsmålet “hvordan er personer over 18 år dækket i forhold til ulykker forsikringsmæssigt

* 27 procent af forældre med udeboende børn over 18 har betalt forsikringer for dem

* Ulykkesforsikring er den mest almindelige forsikring for forældre at betale for deres voksne børn. 62 procent af dem, der betaler forsikringer for deres børn, har betalt ulykkesforsikring.

 

Om undersøgelsen

Undersøgelsen er gennemført af analyseinstituttet Epinion som en webbaseret undersøgelse gennem Epinions Danmarkspanel i juli 2016. Der er i alt gennemført 1.124 interviews med danskere på 18 år eller derover.

 

Om Codan Forsikring

Codan Forsikring er Danmarks tredjestørste forsikringsselskab og har knap 340.000 danske husstande og godt 50.000 små og store virksomheder som kunder. Codan Forsikring er en del af Codan-koncernen, der bl.a. ejer det svenske forsikringsselskab Trygg-Hansa. Codan-koncernen er i dag 100 % ejet af den britiske forsikringskoncern RSA. Dermed er Codan en del af et af verdens største forsikringsselskaber med 23.000 medarbejdere. Læs mere om Codans arbejde med CSR her.

 

Kilde: Pressemeddelelse

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…