De skrev på Facebook om en 18-årig: “Jeg tramper ham i hovedet og spytter på ham” – så mødte de ham …

Colourbox

Fire unge oprettede en gruppe på Facebook, hvor de bragte meget hadefulde kommentarer om en 18-årig dreng og svælgede i, hvordan de ville lave et brutalt overfald på ham.

 

Der var tale om to drenge på 15 og 16 år og to piger på 16 og 17 år. Den ene af pigerne havde ifølge Nordsjællands Politi haft et ”kærestelignende forhold” til den 18-årige.

 

De to piger skrev blandt andet: ”Jeg tramper ham i hovedet og spytter på ham.” Desuden: ”Først smadrer I ham, så han ligger ned, og så fortjener han flade af (os).”

 

Det var slemt nok, at de fire unge lukkede deres voldsfantasier ud på Facebook. Men det blev langt værre endnu: Da de mødte den 18-årige, gjorde de faktisk alvor af truslerne mod ham.

 

De fire unge mødte den 18-årige på Veksø Station, og de to drenge overfaldt ham med slag og spark. Pigerne stod i nærheden og optog det hele på mobiltelefonen uden at gøre noget forsøg på at gribe ind over for volden.

 

Grænserne skrider fuldstændig

Fredag fik alle de fire unge den samme straf ved retten i Hillerød: 40 dages betinget fængsel med påbud om, at de skal underlægge sig kommunens tilsyn.

 

Det er bemærkelsesværdigt, at pigerne fik samme dom som drengene, selv om de ikke direkte deltog i det fysiske overfald på den 18-årige. De blev holdt lige så ansvarlige for volden som drengene.

 

For det første gjorde de intet forsøg på at stoppe overfaldet, men gav det tværtimod en form for tilslutning ved bare at stå og filme det.

 

For det andet havde de i høj grad lagt op til at overfalde drengen med deres kommentarer på Facebook.

 

Så der hjalp ingen kære mor i retten.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Sagen er et uhyggeligt eksempel på, hvad der kan ske, når alle grænser for anstændig adfærd skrider. Det starter med, at de unge kommer med hæmningsløse udgydelser på Facebook. Derefter bliver de trukket så meget med af deres egen voldsomme og hadefulde snak, at de ender med at gøre alvor af den.

 

Tilsyneladende har de ikke gjort sig nogen tanker om konsekvenserne af deres handlinger – hverken for det 18-årige offer eller for dem selv.

 

Hvor er de fire unges forældre i alt det her?

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…