15-årig skoledreng blev banket til blods – medier og myndigheder fortier, hvem tæskeholdet var

Ny Hollænderskolen på Frederiksberg (Google street view)

Et tæskehold på omkring 10 indvandrerdrenge passede en bare 15 år gammel elev op ved en skole på Frederiksberg og slog ham til blods, så han kom på skadestuen.

 

Få dage forinden løb et andet tæskehold råbende og skrigende ind på en anden skole i den nordsjællandske by Anisse Nord. Her slog de uden varsel to elever til jorden.

 

Det er meget alvorligt, at den slags sker i dagens Danmark. Men helt uhyrligt er myndighedernes og politiets reaktion.

 

En enkelt politimand har givet et ærligt signalement af tæskeholdet fra Frederiksberg.

 

De øvrige myndigheder, de berørte skoler og medierne har tilsyneladende i begge tilfælde forsøgt at dysse sagerne ned og fortiet, hvem gerningsmændene er.

 

Tæskehold slår elev på skole på Frederiksberg til blods

En dreng fra 9. klasse fra Ny Hollænderskolen på Frederiksberg var tirsdag på vej hjem fra skole.

 

Lige uden for skolen ventede 10 indvandrerdrenge for at give ham tæsk.

 

De fik fat i drengen og slæbte ham ned i en renovationskælder tæt på skolen. Her blev han slået til blods og efterladt i en container.

 

Klassekammeraterne fortæller, at en af gerningsmændene holdt ham fast mens de andre på skift slog ham i hovedet med knytnæver. Der var blod på væggen og gulvet. Drengen fik et blåt øje, en flækket tand, en kæbe slået af led og en brækket næse. (BT, 16.1)

 

Drengen blev så ilde tilredt, at han kom på skadestuen.

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

 

Motivet skulle være at straffe den 15-årige for, at han havde været sammen med en pige, som en af de unge mænd på tæskeholdet anså for sin kæreste.

 

“Det er jo en voldssag. Lige så snart det er voldsmænd og yngre mennesker på en skole, så er det en grov sag og en sag, politiet prioriterer, siger Bo Hass Jensen politikommissær Københavns Politi. (TV2 15.1)

Tæskeholdet slap væk, og politiet leder nu efter dem.
“Det er helt unge mennesker. 14 til 16-17 år. De fleste maskerede og i mørkt tøj – af anden etnisk herkomst end dansk”, siger Bo Hass Jensen til TV2.

 

Tæskehold trænger ind på skole i Nordsjælland

Men drengen på Frederiksberg er ikke den eneste, som har været udsat for et tæskehold på sin skole.

 

Få dage forinden oplevede to drenge noget tilsvarende. Det var på Bjørnehøjskolen i den nordsjællandske by Annisse Nord ved Helsinge.

 

Her trængte tre unge mænd helt ind på skolen, hvor de opsøgte to elever. For øjnene af en gruppe yngre elever blev de to elever slået ned. Den ene blev ramt så hårdt på hovedet, at han fik hjernerystelse.

 

Læs også
Syrer dræber mand med sværd på åben gade – Tyskland i chok over drabsbølge med indvandrere som gerningsmænd

I dette tilfælde var årsagen tilsyneladende et opgør mellem grupperinger på forskellige skoler. Det skriver Lokalavisen Gribskov.

 

Handelsskole-elev stukket ned

For et par måneder siden gik det langt værre.

 

En handelsskoleelev blev stukket ihjel i en tunnel ved en skole tæt på Hillerød.

 

Medier fortier, at det var indvandrerdrenge

Gerningsmændene fra Frederiksberg er ikke fundet.  Alligevel bliver vigtige oplysninger om signalementet fortiet for offentligheden.

 

Politikommissær Bo Hass Jensen fortalte fredag aften i TV2, at gerningsmændene havde  anden etnisk herkomst – altså indvandrerbaggrund.

 

Læs også
Chok i Holland: Mange politifolk med indvandrerbaggrund er stærkt involveret i kriminel aktivitet

Andre politimænd kommer ikke med denne oplysning. (BT, 16.1)

 

Og i medierne står der intet om denne oplysning, som ellers har stor betydning for at finde gerningsmændene.

 

Myndighederne reagerer svagt og passivt

Myndighederne har i det hele taget reageret passivt og svagt på trods af, at der er tale om meget alvorlige begivenheder.

 

På Frederiksberg Kommune siger børne- og ungedirektøren, at man vil optrappe SSP-samarbejdet, der er et samarbejde mellem skole, socialforvaltning og politi, som har eksisteret i omkring 20 år.

 

I Anisse talte talte mindst en lærer tilsyneladende med voldsmændene i Annisse, men vedkommende lod dem åbenbart gå.

 

»Det havde ringet ud på det tidspunkt, så der var ret mange elever til stede. Nogle af dem får fat i en lærer, som får kaldt de tre unge mænd til sig og forsøger at snakke med dem, men de svarer ham ikke ret pænt. Men det tog læreren ret stille og roligt,« siger Ole Petersen, der er leder på Bjørnehøjskolen.

Læs også
En gruppe ’unge’ terroriserer friluftsbad, men det skjules, hvem disse ’unge’ er – så pludselig kommer der en afsløring  

 

Ingen er tilsyneladende anholdt. På trods af, at alle ved, hvem gerningsmanden er. Det citerer Lokalavisen Gribskov i hvert fald en anonym mor for at sige.

 

Tværtimod nedtoner og bagatelliserer skolelederen det, der er sket:

 

“Der var et par unge mænd som trængte ind i blokken her og kontaktede et par af vores elever. Så var der en, der valgte at slå et par af vores elever i hovedet.”

 

Derefter har han lagt en vejledning til elever og forældre ud på skolens intranet, hvis noget tilsvarende skulle ske igen.

 

Det kan være helt i orden. Men det er slet ikke det, der forhindrer nye og flere tæskehold. Det kræver, at voldsmændene bliver stillet til regnskab af skolens ledelse og får en straf, så de oplever, at samfundet ikke vil tolerere den form for asocial og kriminel vold.

 

Men det sker ikke, og derfor vil vi se flere elever på skoler bliver slået ned at tæskehold.

Læs også
Røde partier sætter Mette Frederiksen under stort pres for at give indvandrerne flere penge til velfærd på bekostning af danskerne

 

http://lokalavisen.dk/foraeldre-og-boern-i-chok-taeskehold-stormede-skole-og-bankede-elever-/20160114/artikler/301139988

 

http://www.bt.dk/krimi/17-aarig-doed-efter-knivstikkeri-i-hilleroed

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…