Strid i blå blok puster til politikerleden

Den konservative partileder, Søren Pape Poulsen, er af en del kommentatorer blevet udpeget som vinder af magtkampen mellem ham og statsminister Lars Løkke Rasmussen i forbindelse med striden i blå blok om miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen (V).

 

Politik på børnehaveniveau

Det er ikke bare en overfladisk betragtning – den er også direkte forkert! For det første har Det Konservative Folkeparti med Søren Pape og Rasmus Jarlov i spidsen under hele processen fremstået som et par politiske opkomlinge uden begreb skabt om, hvad politisk ordentlighed egentlig er. Det er i hvert fald ikke som parlamentarisk støtteparti for en borgerlig liberal regering at kræve en ministers hoved på et fad på baggrund af noget, der i værste fald burde have givet anledning til en såkaldt næse.

 

Der er da heller ingen af de to øvrige borgerlige støttepartier bag regeringen, Liberal Alliance og Dansk Folkeparti, der på noget tidspunkt har fundet anledning til at stille det samme ultimative krav som blå bloks mindste parti med en helt ny og uerfaren ledelse i spidsen. Det er udelukkende Rasmus Jarlov, der har følt sig misinformeret og har fået sin profileringsivrige chef med på vognen – dog ikke mere end at han uden at ryste på hånden har underskrevet landbrugspakken og sammen med sit parti stemt den igennem i Folketinget.

 

Det, det hele drejer sig om, nemlig fair og rimelige arbejdsvilkår for landbrugserhvervet uden at gøre skade på miljøet, opfylder den nye landbrugslov – med eller uden en grøn tillægspakke. Så hvad er det, der pirrer den ordentlighed, som de konservative i egen selvforståelse udøver? Har Eva Kjer Hansen forbrudt sig på en måde, der retfærdiggør det konservative krav? Næppe! At de ikke engang ville sidde i samme lokale som ministeren under forhandlingerne, sætter blot en tyk streg under børnehaveniveauet.

 

Ikke råd til flere af den slags ”sejre”

Ja, Søren Pape og hans partifæller fik spillet med musklerne og fik presset ministeren til selv at bede om at måtte forlade sin post. Det skete angiveligt for ikke at kaste landet ud i et folketingsvalg. Risikoen ville i givet fald være overhængende for, at rød blok med bl.a. Enhedslisten, SF, Radikale og Alternativet skulle overtage ansvaret for at tackle den alvorlige situation, Danmark og resten af Europa står i lige nu, hvor flygtninge- og migrantpresset bare vokser og vokser.

 

Nogle vil sige, at det var Løkkes afgørelse at spille med valgkortet og altså overfladisk set tabe på det, mens Pape overfladisk set vandt en type sejr, som han ikke har råd til at vinde mange af!

 

Politikerleden vandt – igen, igen…

Hvad står nemlig tilbage efter det absurde show, som en undrende og hovedrystende dansk befolkning har været vidne til de seneste par uger? Ingen sejherrer i hvert fald! Borgernes tillid til de folkevalgte led endnu et knæk. Politikerleden vandt – igen, igen.

 

Tilbage står således, at primært De Konservatives fremfærd og måde at agere på i den borgerlige lejr har pustet til den ulmende politikerlede, der nu er tæt på at flamme op til at blive et faretruende bål til stor skade for folkestyrets sundhed.

 

En – indrømmet (!) – måske lidt for arrogant regering og statsminister og en konservativ leder, der har ladet hånt om det livsvigtige borgelige sammenhold og dermed udstillet sin totale mangel på politisk format og ordentlighed har ydet endnu et bidrag – ikke til landets ve og vel i en alvorlig tid for vores land, men derimod til at forstærke den politikerlede, der breder sig som en ondartet kræftsygdom i vores ellers så grundfæstede demokrati.

Læs også
Angela Merkel møder nu et åbent oprør fra sine egne rækker

 

Den politiske verden mangler ledere af format

Danskerne har fået anskuelsesundervisning i, at dansk politik i dag mangler ansvarlige ledere på noget, der bare ligner statsmandsniveau. Hverken rød blok eller blå blok kan tilsyneladende levere varen. Og billedet er desværre det samme i resten af EU – hvad i alverden skal befolkningerne stille op med dette orgie af inkompetence og mangel på mod til at træde i karakter med ansvarlige beslutninger i forhold til de befolkninger, hvis interesser det er politikernes opgave at varetage?

 

Kære politikere – jeres befolkninger sukker efter, at I agerer på en måde, der aftvinger respekt. Behovet for sammenhold, beslutsomhed og handlekraft bliver mere og mere akut for hver dag, der går med spin og indbyrdes småkævl om bagateller….

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…