Socialrådgiver afslører: Vi holder hånden over indvandrerfamilier og giver dem i pose og sæk – mens andre familier svigtes

Udskriv

En del asylansøgere og flygtning tror, de nu bor i et land, der er et rent tag-selv-bord.

 

De kræver ind med arme og ben, og får de ikke det de vil have, så truer de og råber luder og racist. Børnene er tit de værste.

 

Socialkontoret giver dem stort set hvad de kræver, uden at deres behov bliver undersøgt. Det er det nemmeste.

 

Men det betyder blandt andet, at svenskerne får langt mindre hjælp end flygtninge og indvandrere. Fattige svenskere får afslag på hjælp til det mest basale.

 

Det fortæller Helena, som er socialrådgiver i den svenske by Växsjö. Hun oplever næsten dagligt forfærdelige ting, som hun vil have frem. Men hun bliver interviewet under navnet Helena, fordi hun ellers vil miste sig job. Avpixlat.

 

Trusler og vold

Helena fortæller om de trusler og den vold hun har oplevet inden for de sidste fem år.

Læs også
Kendt forfatter og journalist advarer: Europa er ved at begå selvmord

 

Der går ikke en dag uden man får trusler over telefonen eller på mail. Cheferne vil ikke gøre noget ved det. De siger, vi må leve med, at indvandrerne er aggressive, fordi de er i en sårbar situation.

 

Det er vigtigt for Helena at understrege, at det ikke kun er visse grupper af indvandrere, som truer. Men der er en vigtig forskel. Svenskerne kan blive vrede og frustrerede, men de accepterer et afslag.

 

“Andre grupper skiller sig ud, når det drejer sig om krav og trusler. Hos os er det først og fremmest somaliere og irakere.

 

Og så er der de såkaldte gadebørn fra Nordafrika.

 

“Børnene er næsten de værste. De stiller enorme krav. De vil have computere, iPad, telefoner og abonnementer. Hvis de ikke får deres vilje, så bliver der problemer, og  vi får at vide, at vi er ludere og racister. I sådan en situation er det bare det nemmeste at give sig”, siger Helena.

Læs også
15 minutter i Holstebro centrum viser, hvor hurtigt islamiseringen sker i Danmark

 

Samtidig får svenskere afslag på ansøgning om hjælp til det mest basale. En familie fik afslag på hjælp til varme vinterjakker til deres fire børn. En mand havde ikke penge til mad. Han måtte prøve at låne sig frem lød beskeden.

 

“Vi stiller helt andre krav til svenskere. De får at vide at de skal få deres familie og venner til at hjælpe. De skal også sælge deres bil eller andre ting, der betragtes som “luksus”. Det ville vi aldrig kræve at visse indvandrergrupper.

 

En familie fra Somalia for eksempel kommer hele tiden med ansøgning om det ene eller det andet, og det bliver næsten pr automatik godkendt.

 

De ville have en af de meget dyre barnevogne til 10.000 kroner. Det er syvende gang denne familie ansøger om hjælp til en barnevogn – og de har fået pengene hver gang.

 

Hvis en svensk familie havde ansøgt om det samme, så havde de fået nej, eller vi havde sagt, at de skulle lede efter en brugt barnevogn.

Læs også
Et gigantisk opgør om indvandring og national grænsekontrol er i gang inden for EU

 

Når det er svensker, der søger, så kræver vi kvittering, bankudtog og kontrol flere måneder bagud. Det ser vi igennem fingrene med, når det er en af flere indvandregruppe.

 

Helena fortæller at det stikker i øjnene, når hun nægter en svensker med en gammel bil hjælp og samtidig ser flere indvandrere komme kørende til socialkontoret i dyre biler.

 

Der er ét område, hvor denne grove forskelsbehandling gør særlig ondt. Det er vanrøgt og mishandling af børn.

 

Hun fortæller om flere tilfælde af æresrelaterede vold, hvor socialtjenesten har ladet barnet blive hos familien. Og det på trods af mishandling og det, der var værre.

 

“Vi skal vise kulturelle hensyn har vores chefer, som er de ansvarlige, sagt”, fortæller Helena.

 

Helena er skuffet over hele systemet og den slaphed, man udviser inden for socialtjenesten. Men hun er også skuffet over sig selv, fordi hun lader denne galskab fortsætte.

 

“Jeg er selv medskyldig i dette svigt af de svageste i samfundet. Jeg er en del af dette løgnagtige system. Men jeg skal selv overleve”, siger Helena trist og sorgfuld.

 

Undersøgelse bekræfter Helenas beretning

Helenas beretning bliver til fulde bekræftet i en 1000 sider stor svensk undersøgelse fra 2009 om “Æresrelateret undertrykkelse og vold i Stockholm”. Den er skrevet af forskere og praktikere som Kickis Åhré Älgamo, Ulla-Britt Fingal og Astrid Schlytter.

 

Her kan man læse en stribe konkrete eksempler på et socialsystem, som behandler indvandrere meget mere lempeligt end svenskere.

 

En pige på 13 år kommer gentagne gange på hospitalet med alvorlige følger af faderens mishandling. Hun bliver ikke fjernet fra hjemmet og til sidst tager forældrene hende med til hjemlandet, hvor hun blev udsat for magi og djævleuddrivelse, står der i rapporten.

 

Men hun er ikke den eneste, som ifølge forskerne er blevet svigtet. Hun er kun et af mange eksempler på børn fra indvandrermiljøer, som ikke har fået samme hjælp som svenske børn.

 

Forskerne gennemgår i rapporten en lang række børnesager. Ialt 9 børn blev fjernet. Men forskerne vurderer, at der burde have været fjernet langt over  100 piger.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…