Her kan det være livsfarligt at bruge sin mobiltelefon

Colourbox

Det er forbudt at køre bil med håndholdt mobiltelefon. Bør det også være forbudt at sende en sms-besked eller høre musik på sin mobiltelefon, mens man går over gaden?

 

Den østrigske avis Kronen Zeitung refererer en trafikpsykolog, der taler for et sådant forbud.

 

Avisen henviser til, at afledning af opmærksomheden er den vigtigste årsag til trafikuheld. Samtidig gør man opmærksom på, at hver femte trafikdræbte er en fodgænger.

 

Der er ingen tvivl om, at det øger risikoen for at komme til skade i trafikken, hvis man går med hovedet bøjet ned over sin mobil – eller for den sags skyld har lukket af for lyden med ørepropper. Det øger også risikoen for andre trafikanter, hvis den fraværende fodgænger tvinger andre til at bremse pludseligt op.

 

I USA har man opfundet begrebet ”digital deadwalker”, ”digital dødsgænger”.

 

Trafikpsykologen Gregor Bartl mener, at man bør overveje at forbyde for eksempel sms-beskeder, når forgængere bevæger sig ud på gaden.

 

Det siger sig selv, at det er en ualmindeligt dårlig idé at gå med snuden nede i mobilen, når man er omgivet af kørende trafik. Men der synes ikke at være statistikker for, hvor alvorligt problemet her.

 

Så foreløbig bliver det nok ved bøderne til de kørende trafikanter, der har mobilen i hånden.  Men det kan jo være, at problemet med de ”digitale dødsgængere” vokser sig så stort, at der på et tidspunkt kommer et indgreb.

 

Vittige sjæle har døbt mobil-slaverne ”generation hovedet nedad” …

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…