Sandheden om syrerne er, at de er endnu sværere end somalierne at få ud på arbejdsmarkedet

Offentligheden er gennem de sidste par år blevet tudet ørerne fulde med påstande om veluddannede syriske flygtninge, der skulle udgøre en fantastisk arbejdskraftreserve for det danske samfund.

 

Så sent som i juni sidste år refererede Ugebrevet A4 en rapport om flygtninges arbejdsparathed fra analysebureauet LG Insight, og her var der ingen ende på begejstringen:

 

“Syrerne, som udgør hovedparten af de nuværende asylansøgere og langt hovedparten af de interviewede, sprudler af kompetence og motivation for at komme igang med at arbejde,” lød det nærmest euforisk fra undersøgelsens leder, Conni Gripping, som fortsatte:

 

“De udsender i det hele taget så mange signaler, der går imod den gængse opfattelse af flygtninge, at det simpelthen må frem,” understregede hun overfor Ugebrevet A4.

 

Fakta: Syrerne er sværere at få i arbejde end somaliere

Uanset hvordan Conni Gripping og LG Insight så end er nået frem til deres konklusioner, så er virkeligheden den stik modsatte af, hvad LG Insight har konkluderet, og som mange politikere måske har troet på.

 

Ifølge tal fra Danmarks Statistik viser det sig nu, at syrerne er den sværeste gruppe at drive ud på arbejdsmarkedet. Sværere end somaliere, som man hidtil har betragtet som de mest umulige.

 

Af tallene fremgår det således, at blandt de 30 – 59 årige syrere var hele 74 procent i 2014 på fuld offentlig forsørgelse. Det svarer til 1.832 personer ud af en samlet gruppe på 2.487.

 

Ikke uventet kommer somalierne ind på en andenplads med 69 procent af aldersgruppen på offentlig forsørgelse. Det drejer sig her om 2.175 personer ud af 3.140.

 

Herefter følger irakere med 65 procent på offentlig forsørgelse og libanesere med 64 procent.

 

Blandt kvinderne står det endnu værre til

Det er ikke kun syriske mænd, der er de sværeste at drive ud på arbejdsmarkedet. Også de syriske kvinder i alderen 30 – 59 år topper som fuldtidsmodtagere af offentlig forsørgelse.

 

Her drejer det sig om 84 procent på offentlig forsørgelse, og ligesom blandt mændene er det også her somaliske kvinder, der kommer ind på en andenplads med 81 på offentlig forsørgelse efterfulgt af kvinder fra Libanon med 79 procent og kvinder fra Irak med 73 procent.

 

Blandt mænd af dansk oprindelse var 18 procent i alderen 30 – 59 år i 2014 på offentlig forsørgelse, medens det for kvinder drejer sig om 25 procent.

 

Del på Facebook