Udenlandske kriminelle kan få flere betingede udvisninger – men for danskere med en betinget dom falder hammeren

Modelfoto

For udenlandske kriminelle er Danmark efterhånden blevet det rene slaraffenland.

 

Ikke nok med, at de i Danmark afsoner i fængsler, der er som flerstjernede hoteller i sammenligning med fængselsforholdene i deres hjemlande.

 

Nu viser det sig også, at udenlandske kriminelle får en meget blidere og mere forstående behandling, end danske kriminelle får i landets retssale.

 

Over 150 udlændinge har fået mere end én betinget udvisning

Normalt er en betinget dom ensbetydende med, at hammeren falder, hvis en dansker begår ny kriminalitet. Betingede dom bliver i disse tilfælde lagt oven i den nye dom og gjort ubetinget.

 

Men det gælder kun for danskere. For udenlandske kriminelle gælder der de helt specielle regler, at de kan fortsætte med deres kriminalitet og stadig blive i landet, også selvom de i forvejen havde en betinget udvisningsdom.

 

Den bliver ikke altid udløst, fremgår det af et svar fra tidligere justitsminister Søren Pind (V) til formanden for Folketingets Retsudvalg, Peter Skaarup (DF).

 

Tværtimod viser det sig nu, at i alt 170 udenlandske kriminelle i perioden 1. januar 2010 og til 1. august i år har fået mere end én udvisningsdom.

 

Otte udenlandske kriminelle har nu fire betingede udvisninger

Af svaret fra Søren Pind fremgår det således, at i alt 1.077 udenlandske kriminelle har fået én betinget udvisning i den nævnte periode.

 

Herefter følger 132 udenlandske kriminelle, som har opnået at få to betingede udvisninger, for slet ikke at tale om i de alt 30 udenlandske kriminelle, som er sluppet godt fra at få tre betingede udvisningsdomme.

 

Læs også
Minister har fået nok: Mandlige migranter skal kunne smides ud af landet, hvis de gentagne gange krænker kvinder

I toppen ligger otte hårdhudede udenlandske vanekriminelle med ikke færre end hele fire udvisningsdomme.

 

I sit svar henviser Søren Pind til en udtalelse om sagen fra rigspolitichef Jens Henrik Højbjerg, som oplyser, at internationale konventioner forbyder Danmark at udvise folk til lande, hvor der er fare for, at de kan blive udsat for tortur eller dødsstraf.

 

Peter Skaarup: Kan sammenlignes med et gult kort

Under Folketingets debat i går om bandekriminalitet henviste Peter Skaarup til de mange sager, hvor udenlandske kriminelle har fået mere end én betinget udvisningsdom.

 

”Det svarer til et gult kort, som er en advarsel,” sagde Peter Skaarup og pointerede, at efter gult kort følger et rødt kort og dermed udvisning, og Skaarup ville i den forbindelse vide, hvordan justitsminister Søren Pape Poulsen (K) ser på de mange gentagelser af betingede udvisningsdomme.

 

Justitsministeren erklærede sig enig med Peter Skaarup i, at der her var et problem, som skulle løses.

 

”Nu bliver det jo så interessant at se, hvor langt De Konservative vil gå i retning af at få den samlede regering med på Dansk Folkepartis holdning om, at danskernes liv og sikkerhed har fortrinsret fremfor internationale konventioner, der beskytter de kriminelle, som overfalder og udplyndrer danskerne,” sagde Peter Skaarup efter debatten til Den Korte Avis.

Læs også
Lars Løkke holdt møde med Marokkos udenrigsminister om Mansour, der er dømt til udvisning – her er det svar, han fik

 

Afskaf de konventioner

Peter Skaarup understregede i den forbindelse, Dansk Folkeparti er modstander af betingede udvisninger og kræver muligheden fjernet, så en udvisning er en udvisning, samt at partiet tager forbehold for de konventioner, som forhindrer Danmark i at smide udenlandske kriminelle ud af landet.

 

”En anden side af sagen er i øvrigt også, at man kan mistænke domstolene for at overfortolke konventionerne til gavn for de udenlandske kriminelle,” pointerede Peter Skaarup.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…