Så skete det igen i Køln: Karnevallet blev ramt af sexchikane, voldtægt og røverier – belgisk journalist blev taget på brysterne midt under TV-indslag

Udskriv

Det traditionsrige karneval i Køln foregik i år i skyggen af de voldsomme sexoverfald i samme by nytårsaften. Gerningsmændene dengang var især nordafrikanske arabiske mænd.

 

Der blev talt meget om, hvor vigtigt det var at undgå en gentagelse under karnevallet. Men det ser langt fra ud til at være lykkedes.

 

Voldtægt og andre forbrydelser

En 17-årig asylansøger er anholdt mistænkt for at have begået voldtægt. Ifølge Bild slog han en 22-årig kvinde bevidstløs, hvorefter han voldtog hende. Det foregik kl. 3 natten til fredag.

 

Ifølge politiet i Køln er der registreret 18 sexovergreb, herunder voldtægt, bare på karnevallets første aften. Der var 143 tilfælde af legemsbeskadigelse og 30 røverier. I løbet af aftenen og natten blev 181 personer arresteret.

 

Da fredag eftermiddag var gået skrev Der Spiegel om i alt 22 sexovergreb, hvilket er mere end det dobbelte af antallet under sidste års karneval, hvor der fandt 9 sådanne overgreb sted.

 

Taget på brysterne midt under TV-indslag

Læs også
16-årig pige fik en snak med beboere på asylcenter – så blev hun voldtaget på åben gade af tre afghanere

En kvindelig belgisk TV-journalist, Esmeralda Labye fra RTBF, kom ud for en meget ubehagelig oplevelse:

 

Midt under et indslag for rullende kamera begyndte to mænd at tage hende på brysterne. Inden da havde nogle mænd stået og lavet grimasser, én havde lavet samlejebevægelser bag hende, og andre stod og rakte fuck-fingeren i vejret.

 

Labye fortæller, at der var kaos omkring hele hendes TV-indslag: ”Først stod de bare og skar ansigter, så landede en hånd på mit bryst. Jeg var chokeret”.

 

På denne video med Esmeralda Labye kan man også se en mand stå og te sig bag hende. Det skal dog understreges, at der ikke foreligger noget om, at denne mand skulle være involveret i sexovergrebet på journalisten.

 

Der er endnu ikke offentliggjort noget om identiteten på de mænd, der tog hende på brysterne.

 

Læs også
Skolepige på bare 14 år udsat for ‘grufuld’ voldtægt – sort mand efterlyses af politiet

Byen Køln har undskyldt over for Esmeralda Labye.

 

Opløsning

Der var udkommanderet hele 2.000 politifolk til at holde styr på mængden under karnevallet. Alligevel kom situationen flere gange ud af kontrol.

 

13 politifolk blev også angrebet, heraf kom 11 lettere til skade.

 

Køln er blevet et symbol på den begyndende opløsning i det tyske samfund. Asylstrømmen synes at have sin store andel i dette.

 

Læs også
Afrikansk mand væltede jogger og forsøgte at voldtage hende, men det kom han til at fortryde – en stribe angreb på joggere spreder rædsel

(Bild, The Local, Daily Mail)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ