Røver truede personale hos guldsmed i Ringsted og tog kunden som gidsel – men “hun var så sej” …

 Det var en almindelig dag hos guldsmeden i Ringsted. Pludselig blev det ændret af en mand, der stormede ind i butikken med en pistol og et oversavet jagtgevær.

 

Røveren tog en kunde som gidsel, da han kom ind i butikken. Det fortæller urmager Lisbeth Davidsen, der var hjemme, da røveriet skete, mens medarbejderen Henning Jensen passede butikken.

 

– Røveren virkede desperat. Han kom ind og sagde til Henning: »Det er ikke dig personligt, men jeg er nødt til at gøre det her«. Politiet mener, at han er truet til at begå røveriet. Der var en ældre kvindelig kunde her. Det er ikke en af vores faste kunder, så jeg ved ikke, hvem hun er. Men røveren tog fat i hende og tvang hende til at sætte sig ned, fortæller Lisbeth Davidsen, der efterfølgende har set røveriets forløb på overvågningsvideo. (Dagbladet Ringsted 24.11)

 

– Jeg har set overvågningsbåndet. Hun er så sej. På et tidspunkt tvang røveren Henning med ud bagved. Man kan se, at kvinden både får vinket en anden kunde væk, så kunden ikke nåede indenfor, og så har hun også mod til at stikke af. Røveren har vel tænkt, at hun blev siddende, og så ringede hun ikke efter politiet så længe. Men vi har jo en overfaldsalarm, som Henning fik trykket på ret tidligt, beskriver Lisbeth Davidsen.

 

Røveren truede sig til at udlevere guld- og sølvsmykker, inden han selv forsøgte at ødelægge en montre.

 

Han flygtede først til fods, senere steg han ind i en bil, hvor en anden mand sad bag rettet.

Torsdag er en mand blevet fremstillet i grundlovsforhør i Retten i Roskilde, fortæller Martin Bjerregaard fra Midt- og Vestsjællands Politi.

 

– Han er sigtet for at have deltaget i det her røveri. Men jeg kan ikke forklare nærmere om, hvilken rolle han havde, siger Martin Bjerregaard. (ritzau 24.11)

 

Han er sigtet for at have deltaget i det her røveri. Men jeg kan ikke forklare nærmere om, hvilken rolle han havde, siger Martin Bjerregaard.

 

– Røveriet betragtes som en særdeles alvorlig sag, fordi der blev anvendt skydevåben til at true personalet, siger han.

 

Efter tip fra vidner blev tre mænd anholdt i Stenlille onsdag aften.

Læs også
Han ligner en almindelig kunde på vej ind i Rema 1000 – men lige om lidt trækker han en kniv

 

De anholdte er henholdsvis 48, 50 og 60 år, og de har alle adresse i Sorø Kommune.

 

Den ene er af en dommer i Roskilde torsdag eftermiddag blevet varetægtsfængslet i to uger.

 

Manden mistænkes for at have været chauffør ved røveriet, oplyser en anklager på Twitter. (ritzau)

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…