Rekordmange afrikanere strømmer ind i Italien og skaber folkelig vrede – fremover vil et enormt antal søge mod Europa

Arkivfoto fra Spanien / You Tube

 Oktober måned slog alle rekorder i tilstrømningen af migranter til Italien. Over 27.000 ankom til de italienske kyster.

 

De er stort set alle afrikanere – fra Vestafrika og Afrikas Horn.

 

Allerede nu er der kommet flere i år end i hele sidste år, nemlig 159.000 – et svimlende tal.

 

Udviklingen i Italien er et varsel om det voldsomme pres, der i de næste årtier vil komme på Europa fra Afrika.

 

Den afrikanske befolkning vil rundt regnet blive fordobler frem mod 2050, og det vil sende enorme bølger af migranter, der søger et bedre liv, i retning af de europæiske lande.

 

Det, vi har set hidtil, er det rene vand i forhold til det, der vil komme. Og hverken Italien eller EU er ordentligt forberedt på at håndtere situationen.

 

Migranterne har travlt

Lige nu har både migranter og menneskesmuglere travlt. De er bange for, at der vil komme forsøg på at gøre det sværere at komme til Europa.

 

Blandt andet er der frygt for et nyt EU-program, der skal træne Libyens kystvagt, så den bliver bedre til at opfange migranter og bringe dem tilbage til Libyen.

 

I migrant-centrene i Libyen hersker nemlig særdeles usle forhold, og der bliver begået talløse voldelige og seksuelle overgreb på migranterne. Så de er villige til at risikere deres liv for at komme til Italien, hvor de møder mere behagelige vilkår.

 

Andre lande lukker af

Læs også
Afrikansk indvandrer satte ild til bus, hvor skolebørn var lukket inde – det skete i protest mod stram udlændingepolitik

De fleste af dem vil så forsøge at komme videre op i Europa. Men det bliver sværere og sværere, fordi landene omkring Italien i stigende grad lukker af.

 

Således gør Østrig det meget svært at komme gennem Brenner-passet i Alperne. Ligeledes afviser Schweiz alle, der ikke vil søge asyl i Schweiz.

 

Det skaber til gengæld hastigt voksende problemer i de italienske lokalsamfund, hvor myndighederne i første omgang forsøger at få migranterne anbragt.

 

Barrikader

Borgmestre på stribe siger nej til at tage imod. Og i en række tilfælde har vrede lokale beboere direkte blokeret for, at migranterne kunne slå sig ned.

 

I sidste uge skete det således i den lille landsby Gorino i Po-deltaet med 700 indbyggere. Man byggede barrikader for at forhindre, at 12 asylansøgere kunne blive indlogeret på et tidligere hotel i landsbyen.

 

Det endte med, at myndighederne måtte give sig og placere asylansøgerne et andet sted.

Læs også
Italiens 5-stjernebevægelse vil lave helt ny gruppe i EU-Parlamentsvalget

 

Et stadig mere afrikansk Italien

Situationen bliver stadig mere eksplosiv.

 

Italien raser over, at man hænger på det enorme antal migranter.

 

Men landene rundt om Italien vil under ingen omstændigheder have dem ind. Og de kritiserer Italien for at have alt for dårligt styr på egne grænser.

 

Byer, der ligger op til landene nord for Italien er oversvømmet af afrikanere, som venter på at komme videre. Det gælder for eksempel det eksklusive Como, der ligger ved grænsen til Schweiz.

 

Jo værre problemerne med afrikanerne bliver i Italien, jo mere opsatte er de andre lande på, at de ikke vil importere de samme problemer.

 

Læs også
Borgmester ville have de penge turister kaster i Trevifontænen – men det slap hun ikke godt fra

Ingen ved, hvor det ender. Men der er ingen tvivl om, hvad vej det går for det smukke Italien: nedtur, opløsning … og afrikanisering.

 

https://www.thelocal.it/20161029/record-migrant-arrivals-in-italy-as-tensions-rise

 

 

 

 

 

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…