Muslimske tørklæder på Vejle Sygehus får nu politikere i Region Syddanmark til at forbyde religiøse symboler på alle hospitaler

Colourbox

Partier i Region Syddanmark vil have fjernet alle religiøse symboler på sygehuse, skriver Kristeligt Dagblad.

 

Nye Borgerlige og Liberal Alliance i Region Syddanmark har stillet et forslag om, at alle religiøse symboler på regionens sygehuse skal forbydes. Det skriver Kristeligt Dagblad.

 

Forslaget kommer efter, at Dansk Folkeparti tidligere har villet forbyde muslimske tørklæder. Det er dog ulovligt, da det er forskelsbehandling.

 

– Nu har vi fået en muslimsk kultur, som bærer det religiøse tørklæde, og derfor har vi brug for et regelsæt på området.

 

– Derfor kan vi lige så godt tage hånd om spørgsmålet en gang for alle, så vi ikke forbyder én ideologi, og derved kommer ud i smagsdommeri, siger regionrådsmedlem fra Liberal Alliance Marianne Mørk Mathiesen til avisen.

 

At forbyde religiøse symboler kan dog være i strid med menneskerettighederne, og derfor skal lovligheden af forslaget først undersøges.

 

Tidligere har Frankrig indført restriktioner på religiøse symboler, og i Danmark er dommere blevet forbudt at bære religiøse symboler eller beklædning.

 

Et forbud på sygehuse er dog en anden sag. Sådan lyder vurderingen fra juraprofessor på Syddansk Universitet Sten Schaumburg-Müller.

 

– Dommere har jo en anden rolle end pleje- og sygepersonale, så hvis forbuddet ikke er funderet i praktiske begrundelser, så kan jeg være skeptisk over for, om det kan gå igennem, siger han til Kristeligt Dagblad.

 

Tilbage i Region Syddanmark er det endnu uvist, hvordan de forskellige regionsmedlemmer kommer til at stemme.

 

Læs også
Magasin sløjfer salg af tobak fuldstændigt

Mens næstformand Poul-Erik Svendsen (S) ikke finder forbuddet nødvendigt, vil formand Stephanie Lose (V) vente med at udtale sig, til der er foretaget en juridisk vurdering af, om forbuddet er lovligt.

 

/ritzau/

 

http://www.tvsyd.dk/artikel/nermina-elsker-sit-arbejde-og-sit-toerklaede

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…