Politiet advarer de nye studerende: Pas på boligsvindlerne – En enkelt mand nåede at svindle for flere hundrede tusinde kroner

Colourbox

Hvert år på denne tid starter en kort periode med gyldne tider for boligsvindlere alene af den grund, at ti tusinder af studerende nu skal finde en bolig i den by, hvor de er blevet optaget på en videregående uddannelse.

 

 

I år drejer det sig ifølge DR om i alt 66.439 studerende, hvor af de 23.474 skal starte i København, og det har nu fået Københavns Politi til at slå alarm og advare de nye håbefulde studerende imod boligsvindlerne.

 

 

”De mange nye studerende vil have brug for at finde en studiebolig i landets større byer, hvor der traditionen tro er rift om boligerne. I den forbindelse er der mange, der bliver snydt af falske udlejere, og hvert år på denne tid ser politiet, at anmeldelserne om bedrageri i forbindelse med udlejning af studieboliger stiger,” skriver vicepolitiinspektør ved Københavns Politi, Claus Birkelyng, i en pressemeddelelse og understreger:

 

 

”Derfor advarer politiet nu de unge om, at man skal være på vagt, når man leder efter billige boliger på nettet.”

 

 

Boligsvindler scorede over 300.000 kroner

Til TV 2 Nyhederne fortæller Claus Birkelyng om en sag, hvor en boligsvindler i København netop er blevet idømt et års fængsel, efter at han havde udlejet fem forskellige lejemål, som han ingen adgang havde til.

 

 

I alt nåede næsten 40 mennesker at blive ofre for manden, der slutteligt blev dømt for bedrageri for over 300.000 kroner i form af indskud på mellem 4.000 kroner og 40.000 kroner, som han havde fuppet boligsøgende til at betale for ikke-eksisterende lejemål.

 

 

”I ét tilfælde havde han tidligere boet i et klubværelse, som han så stadig havde nøgle til og udlejede, som om det var hans eget,” fortæller vicepolitiinspektør Claus Birkelyng til TV 2 Nyhederne.

Læs også
Svindelsagerne mod Britta Nielsen, store virksomheder og Asmaas mand undergraver tilliden i det danske samfund

 

 

Her i avisen har vi tidligere skrevet om en ungarer, som i Odense fuppede boligsøgende studerende til at indbetale i alt 108.000 kroner i depositum for lejemål, der ikke eksisterede.

 

 

Politiets gode råd: Pas blandt andet på udenlandske konti

Københavns Politi har for at hjælpe de studerende med at undgå boligsvindlernes fælder samlet et par gode råd:

 

 

Finder du en lejlighed på en hjemmeside, så se efter hjemmesidens kvalitet. Virker hjemmesiden eller annoncen ”kunstig”, er den skrevet på dårligt dansk, eller er den grafisk dårligt lavet. Ring eventuelt til personerne eller firmaet bag hjemmesiden og krydstjek oplysningerne.

 

Mød din udlejer ansigt til ansigt og overfør aldrig penge, før du har underskrevet en lejekontrakt og heller ikke, hvis du kun har haft telefon- eller mailkontakt. Hvis du har kontakt med en person, der udgiver sig for at være ejer eller udlejer af en bolig, så tjek adressen på lejemålet på www.boligejer.dk. Her kan du se, hvem den reelle ejer af en adresse er.

Læs også
Den kyniske kvindes kæmpe svindel med sociale midler er en advarsel om, at der er noget galt i Danmark

 

Når udlejer beder om at få indbetalt indskud/depositum, så være meget på vagt, hvis det skal være i kontanter, eller pengene skal overføres til en udenlandsk konto. Mange falske udlejere har konti i udlandet, og når først pengene er overført til en udenlandsk konto, er de svære at få tilbage. Og husk, at man selv hæfter ved overførsler i modsætning til, når du bruger dankort.

 

Brug din sunde fornuft og mavefornemmelse. Hav is i maven og lad dig ikke presse. Hvis et tilbud virker for godt til at være sandt, så er det det sikkert!

 

 

I øvrigt anbefaler politiet boligsøgende at slå op på Boligministeriets hjemmeside, der indeholder oplysninger om lejekontrakter, lejefastsættelse og depositum med mere.

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…