Ny vold: Syv unge migranter satte ild til en hjemløs, som sov på en undergrundsstation i Berlin – befolkningen tror ikke længere på integration

Foto: Politiet

Først blev Tyskland ramt af en frygtelig terroraktion op til jul. Derefter blev landet ramt af endnu en brutal voldshandling i juledagene.

 

Seks syrere og en libyer i alderen 15-21 år satte julenat ild til en hjemløs på en undergrundsstation i Berlin.

 

De syv migranter ’forlystede’ sig med at sætte ild til de aviser, som den hjemløse havde pakket sig ind i for at holde varmen.

 

Det 37-årige offer kunne være blevet alvorligt medtaget, hvis der ikke havde været behjertede mennesker i nærheden, som fik standset ilden – med hjælp fra en ansat, der brugte en brandslukker. Nu slap den hjemløse næsten uskadt.

 

Fejrede deres forbrydelse

Efter deres ugerning tog de syv unge migranter flugten med et undergrundstog.

 

Der var ikke den fjerneste anger at spore hos de syv. Det fremgår af optagelser fra et overvågningskamera i toget.

 

Før det kører, står de unge migranter og kigger ind på perronen, hvor de har efterladt den brændende hjemløse.  De griner, fjoller og snakker lystigt sammen. Det virker nærmest, som om de fejrer deres forbrydelse (Bild).

 

Asylansøgere

Takket være overvågningskameraerne kunne politiet hurtigt udsende optagelser af de formodede gerningsmænd.

 

Tilsyneladende har de følt jorden brænde under sig. For i løbet af mandagen (2. juledag) meldte seks af dem sig på forskellige politistationer.

 

Læs også
’Sydlandsk mand’ gjorde seksuelle tilnærmelser til kvinde på gaden – da hun afviste ham, fik det uhyggelige konsekvenser

Den syvende var den hovedmistænkte, en 21-årige syrer. Ham anholdt politiet lige efter midnat natten til tirsdag.

 

De syv gerningsmænd er kommet til Tyskland som asylansøgere i perioden 2014-16. Nogle af dem er stadig asylansøgere, andre har fået permanent ophold.

 

Sparkede kvinde ned ad trappen

I slutningen af oktober blev der begået en anden forbrydelse på en undergrundsstation i Berlin, som også vakte stor offentlig opmærksomhed:

 

En yngre kvinde gik ned ad trappen til perronen. Pludselig sparkede en mand hende fuldstændig umotiveret i ryggen, så hun faldt forover ned ad trappen. Hun brækkede armen, men det må siges at være billigt sluppet – situationen kunne være endt helt galt.

 

Gerningsmanden, der kommer fra Bulgarien, er anholdt.

 

Kritisk holdning til asylstrøm

Læs også
Dansk Folkeparti ikke velkomne i området – partimedlemmer truet med tæsk og køller, da de ville hænge valgplakater op

Julenats modbydelige overfald på den hjemløse kan meget vel forstærke tyskernes kritiske holdning til asylstrømmen og dens konsekvenser for samfundet.

 

I en aktuel meningsmåling forventer kun hver syvende tysker (15 procent), at integrationen kan lykkes (Ipsos). Det er endnu færre end sidste år, hvor hver femte (21 procent) havde denne opfattelse.

 

De voldsomme begivenheder, der involverer migranter, vil formentlig også betyde, at asylpolitikken holder sig højt oppe på den politiske dagsorden frem til valget i september.

 

http://www.bild.de/regional/berlin/mordversuch/zuendler-haben-sich-nach-fahndung-gestellt-49492976.bild.html#remId=1538483936284816506

 

https://www.welt.de/vermischtes/article160619320/Obdachloser-angezuendet-Sieben-Haftbefehle-erlassen.html

 

https://www.welt.de/politik/deutschland/article160597281/Immer-weniger-Deutsche-glauben-an-Integrationserfolg.html

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…