TV2’s muldvarp fortæller: Jeg var Fatma, som afslørede de muslimske miljøer i Danmark

TV2’s dokumentar ‘Moskeerne bag sløret’ afslørede, hvad der egentlig bliver sagt i 8 store moskeer i Danmark.

 

I udsendelserne går to personer undercover i moskeerne under navnene Muhammed og Fatma. De boede i Gellerup i Aarhus, hvor de igennem tre måneder afslører, hvordan imamer siger ét udadtil, mens de prædiker streng sharia til deres muslimske fæller.

 

Fredag udkommer en ny bog på forlaget Peoples Press hvo Fatma fotæller om sine oplevelser i det muslimske miljø til forfatteren Marie-Louise Toksvig. Det skriver Ekstra Bladet idag tirsdag.

 

– Vi havde en meget begrænset periode, hvor jeg har interviewet hende, om det hun havde oplevet, og så er det delvist også baseret på nogle af de notater, hun lavede undervejs, siger forfatteren til Ekstra Bladet.

 

Vokset op som muslim

‘Fatma’ er vokset op i et strengt sharia-kontrolleret samfund, men er i dag ikke længere troende. Men hendes baggrund og hendes evne til at tale flydende arabisk betød at hun var den rette til at gå udercover i det muslimske miljø i Danmark.

 

‘Jeg kender jo retorikken fra min opvækst: At frafaldne, kristne og jøder er nagasa – det vil sige skidt, som man bør undgå kontakt med. At enhver, der krænker Profeten, er en fjende, der bør bekæmpes. Og at det er fuldstændig almindeligt at tale om, at disse fjender bør dræbes. Spørgsmålet var, om det var det samme, der blev prædiket i de danske moskeer’, siger hun i bogen. (Ekstra Bladet)

 

Langsomt klogere
Ifølge avisen er bogens kapitler sat op sådan så hver andet er fortalt i første person, hvor ‘Fatma’ reflekterer over de ting, hun oplever, mens den anden del er fortalt i tredje person, som beskriver de ting, som Muhammed oplever.

 

Hensyn til hendes sikkerhed

Marie-Louise Toksvig ønsker ikke at fortælle, hvor hun har mødtes med fortælleren. Til gengæld  vil hun gerne fortælle om den proces, det har været at arbejde med bogen.

 

– Jeg synes, at det har været en proces, hvor jeg meget langsomt er blevet klogere på en måde at tænke på, som er meget fjern fra den jeg er selv er vokset op med, siger Marie-Louise Toksvig og fortsætter:

 

– Det, der var meget vigtigt for hende, var ikke så meget de spektakulære udmeldinger om for eksempel, at kvinder skal stenes, men mere hele den indstilling til det enkelte menneske, der præger den her tankegang, vi ser i dokumentaren. Hun er især optaget af den undervisning, der foregår i moskeer og i koranskoler. Den måde, hvor de underviser og indoktrinere deres elever til at forstår verden på en bestemt måde, siger hun til ekstra Bladet.

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

 

‘Fatma’ er ikke fortællerens rigtige navn. Af hensyn til hendes sikkerhed har hun valgt at være anonym.

Bogen  ‘UNDERCOVER – Jeg var Fatma i Danmark’ udkommer på fredag hos forlaget People’s Press.

 

 

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…