Otte sagesløse voksne og børn er blevet dræbt under indvandrerbanders skudvekslinger – kriminaliteten vokser nu svensk politi over hovedet

Arkiv/skærmprint fra Youtube

Svensk politi er nu så hårdt presset af ikke mindre end foreløbigt 156 uopklarede mord og 317 mordforsøg som følge af især indvandrernes bandekrige.

 

Blandt andet er seks sagesløse voksne og to børn ifølge det svenske dagblad Dagens Nyheter den 29. september blevet dræbt under indvandrerbanders skudvekslinger, der ofte finder sted på åben gade.

 

Nu erkender flere politichefer over for Dagens Nyheter, at de mange mord og mordforsøg dræner politiets ressourcer i en sådan grad, at der ikke er mandskab til at tage sig af voldtægter og andre grove forbrydelser.

 

Heller ikke i sager, hvor man har en oplagt mistænkt.

 

“Skyderierne har første prioritet, selv når det drejer sig om grove røverier og voldtægter. Også selvom der findes mistænkte gerningsmænd,” siger udredningschef for politiområde Stockholm Syd til Dagens Nyheder.

 

Har dårlig samvittighed over de mange voldtægter

Hun bakkes op af chefen for politiområde Storgöteborg, Erik Nord, der fortæller at politiet også her udelukkende prioriterer opklaringen af mordene og mordforsøgene på bekostning af andre forbrydelser:

 

“Særlig dårlig samvittighed har jeg over, at vi ikke tager fat i de mange voldtægter på trods af, at der findes mistænkte,” siger Erik Nord til Dagens Nyheter.

 

Myrderierne finder især sted i de gamle danske områder

Halvdelen af de uopklarede mord, det vil sige ialt  79 samt langt over halvdelen af mordforsøgene eller ialt 201, er blevet begået i Vest- og Sydsverige med de gamle danske områder, Skåne, Halland og Blekinge.

 

I Malmø, hvor den seneste skudveksling fandt sted forrige søndag, hvor en 19-årig mand blev dræbt og tre andre såret, er det lokale politi nu beskæftiget med så mange tunge mordefterforskninger plus sommerens mange bilbrande, at den lokale politichef, Stefan Sintéus, er på desperationens rand.

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Han har nu sendte et nødråb til øverste svenske politiledelse og bedt om 20 ekstra mordefterforskere.

 

“Vore kræfter rækker ikke. De er ganske enkelt brugt op,” siger Stefan Sintéus til dagbladet Sydsvenskan og understreger:

 

“Jeg forventer at få hjælp. Ellers kommer vi til at foretage nogle meget stramme prioriteringer.”

 

Men situationen er den samme overalt i Sverige

Men det er ikke kun i Malmø, der er stor mangel på mordefterforskere. Det samme gør sig gældende i næste alle svenske politikredse.

 

I Stockholm kæmper eksempelvis politiet med 40 uopklarede mord og ligeledes 59 uopklarede mordforsøg.

 

“Siden 2015 har vi ligget på et ekstremt højt niveau,” siger operativ koordinator ved Politiet i Stockholm, Dan Boija til Dagens Nyheter.

Læs også
Under en stor razzia kæmpede politiet med en aggressiv araber – da de fandt ud af, hvem de havde fat i, blev de rystede

 

Dan Boija oplyser, at bandekonflikterne med flere og flere mord og mordforsøg i øjeblikket kræver næsten hundrede efterforskere og andre specialister.

 

I øjeblikket er omkring 1.100 politifolk ud af Sveriges samlede politistyrke på 6.124 mand i øjeblikket fuldtidsbeskæftigede med opklaring af bandekrigenes mord og mordforsøg.

 

Sådan fordeler mordene og mordforsøgene sig i Sveririge

Ifølge en opgørelse, Dagens Nyheter har udarbejdet, fordeler bandekrigenes mord og mordforsøgene sig således i de forskellige svenske områder:

 

Vestsverige: 37 mord og 117 mordforsøg.

Sydvserige: 42 mord og 84 mordforsøg.

Stockholm: 40 mord og 59 mordforsøg.

Østsverige: 5 mord. Ingen uopklarede mordforsøg

Læs også
Bag politiets fine forklaringer på, at man ikke kommer ud til butikstyverier, ligger en langt barskere virkelighed

Midtsverige: 17 mord og 24 mordforsøg.

Bergslagen: 8 mord og 10 mordforsøg.

Nordsverige: 7 mord og 23 mordforsøg.

 

Chancerne for at få mordene og mordforsøgene opklaret er små. Ifølge eksperter på området, som Dagens Nyheter har talt med, er det næsten umuligt for politiet at arbejde i bandemiljøet og indvandremiljøet.

 

“Gangstermord er meget svære at opklare, da næsten ingen vil eller tør tale med politiet,” lyder det således fra kriminolog Mikael Rying, der som national ekspert og rådgiver er i tæt kontakt med mange af politiets opklaringsledere.

 

http://www.dn.se/nyheter/sverige/gangmorden-stjal-polisens-resurser/

 

http://www.sydsvenskan.se/2016-09-29/malmopolisen-begar-nationell-forstarkning

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…