TV2’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz og andre danske journalister har taget del i kampen mod Trump

Facebook/Wikimedia/YouTube

Mandag besatte Donald Trump de to topposter på det hold, der skal omgive ham i Det Hvide Hus. Reince Priebus bliver stabschef, og Stephen Bannon bliver chefrådgiver for præsidenten.

 

Udnævnelsen af Bannon har udløst voldsomme debatter og ganske skingre kommentarer – også i de danske medier.

 

Bannon er en kontroversiel person, der kan være grov i sine metoder. Det giver ham også tilhængere i mere ekstreme kredse på den amerikanske højrefløj. Den såkaldte ’alternative højrefløj’, forkortet ’alt-right’.

 

Man kan således rejse en relevant debat om, at Steve Bannon burde være mere nøjeregnende med, hvilke tvivlsomme grupper der kan finde fornøjelse i hans debatform.

 

Men efter hans udnævnelse har han været udsat for angreb, der går langt videre end det – langt ud over sandhedens og anstændighedens grænser.

 

Journalister på stribe har forbundet ham med racistiske og antisemitiske synspunkter.

 

Ingen dokumentation

TV’s USA-korrespondent Jesper Steinmetz har således gjort det i mindst to indslag. Danmarks Radio, Jyllands-Posten, Berlingske Tidende og Politiken har også været godt i gang.

 

Steinmetz og de andre har ikke givet nogen dokumentation for disse påstande. Når de bringer dem til torvs, tager de del i en politisk smædekampagne mod Bannon og dermed mod Trump.

 

Det er helt uacceptabelt.

 

Omgivet af Israel-støtter

Læs også
Hvornår går borgerlige politikere i flæsket på de politiserende røde journalister?

En partifælle til Trump og Bannon ved navn Ian Truttle har skrevet en artikel i National Review, hvor han kritiserer Bannon for ikke at lægge tydelig luft til ’den alternative højrefløj’.

 

Men han understreger samtidig, at intet tyder på, at Bannon har racistiske synspunkter. Han citerer blandt andet Julia Jones, der har arbejdet sammen med Bannon i Hollywood i næsten to årtier, for at sige: ”Jeg har aldrig set antydningen af racisme hos ham.”

 

Andre mennesker, der har arbejdet sammen med Bannon – herunder en ortodoks jøde – afviser ligeledes enhver snak om racisme og antisemitisme.

 

Jesper Steinmetz og hans kolleger burde da også uden videre kunne se, at beskyldningerne mod Bannon for antisemitisme er absurd venstreorienteret propaganda.

 

Donald Trump støtter Israel. Han er omgivet af personer, der støtter Israel: Rudy Giuliani, Newt Gingrich, Mike Pence m.fl. Trumps datter Ivanka er ortodoks jøde. Bannon selv støtter Israel.

 

Det hænger jo slet ikke sammen med, at Bannon skulle være antisemit.

 

Læs også
TV2 afslører politiskandale – men holder hånden over Mette Frederiksens rolle

Mandag udsendte formanden for Amerikas Zionistiske Organisation (ZOA), Morgan A. Klein, en erklæring, hvor han angriber ”karaktermordet” på Bannon og lovpriser ham for hans venskab med det jødiske folk.

 

Jesper Steinmetz og hans kolleger har som sagt aldrig dokumenteret, at Bannon skulle være racist eller antisemit. De har bare henvist til, at han har været beskyldt for at være det – og så har de ladet forstå, at det understreger, hvor ekstrem og suspekt han er.

 

Politisk svinekampagne

Men hvor kommer den forrykte påstand om Bannons antisemitisme så fra?

 

Hovedkilden synes at være en vis Jonathan Greenblatt, som er formand for en organisation ved navn Anti-Defamation League (ADL).

 

Det viser sig, at denne Greenblatt er et fremtrædende medlem af Det Demokratiske Parti. Ja, han har ligefrem været medlem af Barack Obamas stab i Det Hvide Hus.

 

Demokraterne hader blandt andet Bannon for hans islamkritiske holdninger og forsvar for stram indvandringspolitik.

Læs også
TV2 gik over stregen i forhold til Dansk Folkeparti, men trækker nu tilsyneladende i land

 

Efter alt at dømme er Greenblatt ude i en politisk kamp, hvor han gør alt for at tilsvine chefrådgiveren for den nye republikanske præsident. Det gør han med metoder, som er mindst lige så grove som dem, man anklager Bannon for.

 

Jesper Steinmetz og hans kolleger har gjort sig til deltagere i denne politiske kamp mod Trump.

 

Dermed overskrider de enhver grænse for troværdighed og anstændighed.

 

http://www.nationalreview.com/article/442189/steve-bannon-trump-administration-alt-right-breitbart-chief-strategist

 

http://www.breitbart.com/big-government/2016/11/14/zionist-organization-america-adl-falsely-alleging-steve-bannon-anti-semitic/

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…