Så vidt er det nu kommet: Rasende tjetjenske flygtninge og asylansøgere angreb borgerservice i Thisted

Colourbox

Lige over middag torsdag den 26. februar blev der slået alarm til Midt- og Vestjyllands Politi som rykkede ud med otte – ni mandskabsvogne og hundepatruljer til Thisted, hvor hvor 20 – 30 rasende tjetjenske asylansøgere og flygtninge var trængt ind i Borgerservice.

 

 

Situationen var så truende, at personalet på Borgerservice, der ironisk nok ligger i Asylgade, havde låst sig inde for at beskytte sig mod de rasende asylansøgere og flygtninge og alarmeret politiet.

 

 

Havde tvangsfjernet børn

Sagen drejede sig om et eller flere tjetejnske børn, der på grund af vold i hjemmet var blevet tvangsfjernet, oplyser vagtchef ved Midt- og Vestjyllands Politi, Jens Claurmarch.

 

 

“Vi fik en annmeldelse klokken 13:55 om, at der var en større flok, der forsøgte at trænge ind i familieafdelingen på Borgerservice. Personalet følte sig utrygge og låste sig inde og kontaktede os,” fortæller vagtchefen til TV Midt Vest og fortsætter:

 

 

“Vi fik hurtigt sendt beredskabsvogne og hundevogne, og de var forholdsvis hurtigt fremme deroppe.”

 

 

Flygtningene hentede assistance i asylcenter

Ingen kom til skade under tumulterne, og politiet foretog heller ingen arrestationer. En tolk blev tilkaldt og forklarede ifølge vagtchefen familien, hvad tvangsfjernelsen drejede sig om.

 

 

Læs også
 Det er politiets fornemste opgave at beskytte truede personer – ikke at lukke munden på dem

Det var en flygtningefamilie med fast bopæl i Thisted Kommune, altså en familie, som havde fået asyl, der på grund af vold havde fået tvangsfjernet et eller flere børn.

 

 

Familien tilkaldte kommunens øvrige fastboende tjetjenske flygtninge til assistance, ligesom der ifølge vagtchefen også blev hentet tjetjenske asylansøgere på Hanstholm Asylcenter, således at det som nævnt til sidst blev til en samlet flok på 20 – 30 tjetjenere, der gik til angreb på Borgerservice i Asylgade.

Del på Facebook

ANDRE LÆSER OGSÅ…